Naslovnica Vijesti Svijet

Srbi potiču rađanje: Dosta riječi, nek’ zakmeči

Najboljim sloganom proglašen je “Ljubav i beba – prvo što nam treba”, a tu je i niz drugonagrađenih rješenja poput “Dosta riječi, nek’ zakmeči” ili “Nek’ se djeca rađaju i lijepe stvari događaju”.
14. veljače 2018. u 19:54 15 komentara 981 prikaza
Zorana Mihajlović

Srbijanska vlada počela je kampanju za promociju nataliteta, pri čemu je raspisan natječaj za najkreativniji slogan. Najboljim sloganom proglašen je “Ljubav i beba – prvo što nam treba”, a tu je i niz drugonagrađenih rješenja poput “Dosta riječi, nek’ zakmeči” ili “Nek’ se djeca rađaju i lijepe stvari događaju”. Za sve ove slogane iplaćene su nagrade.

diskriminacija U svijetu političara priča se o natalitetu, u stvarnosti šef ženama kaže: Abortus il’ otkaz

Izabranim sloganima nisu svi zadovoljni pa je tako predsjednica koordinacijskog tijela za ravnopravnost spolova, ujedno i potpredsjednica srbijanske vlade Zorana Mihajlović ustvrdila da su predložena rješenja neprihvatljiva.

– Većina izabranih slogana jednostavno stavlja obvezu ženama, točnije su imperativ da rađaju djecu. Nitko nema pravo zapovijedati ženama da rađaju ni kriviti ih za nisku razinu nataliteta, a pogotovo ne doživljavati ih kao strojeve za rađanje. Komisija nije dobro sagledala problem nataliteta u Srbiji – kaže Mihajlović.

Pogledajte prve bebe rođene u 2018. godini:

Zorana Mihajlović
1 / 11
bebe Milan A. Račić Natalitet neće povisiti poticaji, nego mogućnost izbora radnog mjesta Beba Više rođene djece Žene bez njemačkog državljanstva povisile natalitet u Njemačkoj Turski predsjednik Erdogan povećanje stanovnika Erdogan od Turkinja zatražio da rade na podizanju nataliteta. Evo koliko djece traži od žena!

Elipso

 • Avatar moravica
  moravica:

  nek se radja sto vise beba...za placat porez sve vise nas treba

 • Drmiha:

  a sa im kaze premijerka na koju foru ona misli povecavati natalitet

 • Toni70:

  Kratko rečeno oboje su jako pametni i Hrvati i Srbi naravno ne trebaju radnu snagu, lopove toga je previše ali vojnika mladih branitelja branioca to je strah da tih ne pofali . Samo neče reči i priznati mafija ili stimulirati ... prikaži još!ti narod kroz finacije ne treba oni su tako naivni da ide i ovako pogovori naivne . Ako možeš da pogovoriš da ginu , postaju invalidi za nečije ideje ova nije ni tako loš tu se samo tražo *ebi se narode što više, kad vas bude mi smo tu da mi vas .......