Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef pravaša o aferi

Srb: Treba raščistiti kakva veza postoji između Ostojića i EPH

'25.02.2012.,  Zagreb - Sjednica Sabora HSP-a u Hotelu Westin. Za predsjednika stranke izabran je Danijel Srb. Danijel Srb.  Photo: Martina Popovcic/PIXSELL'
Martina Popovčić/Pixsell
27.10.2012.
u 11:30

U slučaju stana ministra Ostojića radi se, smatra Srb, o pogodovanju i prvorazrednom sukobu interesa.

Iz medijsko-obavještajnog rata koji je izbio evidentno je da se radi o borbi za nadzor nad obavještajnim službama. Otkrilo se i da postoje zlouporabe u sustavu. Inzistirat ćemo na tome da se ustroji pojačani nadzor nad njegovim korištenjem – poručio je predsjednik HSP-a Daniel Srb u Osijeku.

Problem je, dodao je, što se obavještajne službe ne koriste "u zaštiti državnih, već političkih, stranačkih interesa i stvaranja prednosti".

>> Pet razloga zbog kojih smo pokrenuli aferu Hrvatski Watergate

Po njegovu mišljenju, u slučaju stana ministra Ranka Ostojića formalno se ne radi o sukobu interesa.

- Ali sadržajno gledano, to je prvorazredni sukob interesa! Ako visoki državni dužnosnik stanuje u stanu vlasnika jednog od najvećih medijskih koncerna, onda o tome mora raspravljati Povjerenstvo za sukob interesa. No, zakonom je, nažalost, onemogućeno puno konstituiranje Povjerenstva – istaknuo je čelnik pravaša. Omogućiti nekome da iznajmi stan u doba kada je na tržištu toliko praznih nekretnina, nastavio je, "zapravo je pogodovanje". Upravo je stoga ministar trebao, stava je Srb, zatražiti suglasnost Povjerenstva.

- Treba raščistiti i kakva veza postoji između Ostojića i EPH – poručio je.

Osvrnuo se i na nedavno otkrivanje masovne grobnice u zagrebačkim Gračanima iz svibnja 1945. U njoj su, naveo je, pronađena 783 tijela, među kojima je i 30 dječaka.

- Pogubljen je cijeli jedan razred učenika vojne škole. Zna se da su to učinili pripadnici tzv. antifašističkih pokreta, ali kako to da nitko ne traži odgovornost za taj zločin? U kakvoj mi to državi živimo da se takvi zločini skrivaju? - pita se Srb.

>> Sve o aferi "Hrvatski Watergate" čitajte u našem specijalu

 

Komentara 12

LE
leurdovac
11:50 27.10.2012.

Koga je još briga što misli Ante Đapić?

AB
abendblatt
11:55 27.10.2012.

Zlocini i pocinitelji zlocina za vrijeme i iza drugog svjetskog rata su za "antifasiste"i danasnje komuniste, narodni heroji vrijedni stovanja , a za najmanje nedjelo u Domovinskom oslobodilackom ratu, traze procese, zatvor i dugu robiju za hrvatske branitelje, sramota jednoumlja i nepostivanje ljudskih prava.

Avatar Aubix
Aubix
11:42 27.10.2012.

Teško je biti Srb u Republici Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije