Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef HSP-a u Karlovcu

Srb: Mi osuđeni zbog obrane domovine, HDZ zbog pljačke

Daniel Srb
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/2
12.03.2014.
u 15:52

"Došao je trenutak da drugačija politička opcija, domoljubne orijentacije, preuzme odgovornost"

- Slučajevi poput prodaje Ine i Fimi medija riječ je o veleizdaji, a mi se zalažemo da se zakonom odredi doživotna kazna za to kazneno djelo - poručuje iz Karlovca predsjednik Hrvatske stranke prava Daniel Srb. Pravaši u srijedu imaju sjednicu Predsjedništva stranke upravo u gradu na četiri rijeke. Srb podsjeća da je i stranka koju vodi osuđena na isplaćivanje višemilijunske odštete.

- Presuda Vrhovnog suda u tom predmetu me dočekala mjesec dana nakon što sam izabran za predsjednika. Suđeni smo zbog nabavke oružja 1991. godine. Podigli smo kredit ne bismo li mogli vratiti novac jednoj tvrtki. Prepoznajte razliku u ponašanju - mi smo suđeni zbog obrane domovine, a ovi zbog pljačke domovine. Novac su koristili za osobne probitke i uništavanje političke konkurencije - kaže Srb, ali ne želi otkriti detalje spora kojeg spominje.

Smatra da je prodajom Ine nanijeta velika šteta hrvatskim nacionalnim interesima.

- Nezadovoljni smo i načinom na koji se razgovara o budućnosti Ine. Najavljeno je da bi ona mogla postati kolateralna šteta rusko-ukrajinskog sukoba koji bi mogli spriječiti ulaganja ruskih tvrtki. No, mi to vidimo kao priliku da ulože američke tvrtke koje iskazuju interes, čime Hrvatska može postati važno energetsko čvorište i time poboljšati životni standard građana. Proruski orijentirani i bivši članovi Centralnog komiteta imaju sasvim drukčije poglede - dodaje Srb.

HSP se, zajedno s ostalim članicama Saveza za promjenu, zalaže za suverenističku politiku.

- Došao je trenutak da drugačija politička opcija, domoljubne orijentacije, preuzme odgovornost. Vlada je nesposobna, a HDZ i sateliti su osuđeni. Želimo vratiti domoljublje u središte hrvatske političke stvarnosti. Nema boljeg života bez čestitog domoljublja na kojem će se temeljiti gospodarski razvoj - smatra Srb.

Komentara 5

Avatar Melankolija
Melankolija
16:06 12.03.2014.

Mozda nije losa ideja, ali hajde da vidimo kakva je to cestita krajnja desnic?

BA
bandido
16:14 12.03.2014.

Srb????

Avatar Marko232
Marko232
16:37 12.03.2014.

Ma nije moguče da se Danijel Srb naslađuje nad jadnicima iz HDZ-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije