Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENO PRIJAVLJENI

Sramotno ponašanje u Zagrebu: Iako su zaraženi namjerno koristili WC na benzinskoj

Policija razbila krijumčarski lanac
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
25.03.2020.
u 17:56

Cijelom tom događaju su nazočili policajci koji su nadzirali taj objekt pa su sa sigurne udaljenosti i bez kontakata utvrdili identitet muškarca i žene.

Da se policija i tužiteljstvo nisu šalili, kada su najavili da će početi kazneno sankcionirati one koji se pridržavaju mjera samoizolacije, na svojoj su koži, samo dan nakon što je to najavljeno i iz MUP-a i iz DORH-a, osjetilo je dvoje Zagrepčana; muškarac (72) i žena (70).

Naime, njih su dvoje, kako je priopćila zagrebačka policija, kazneno prijavljeni zbog, kako je pojašnjeno, širenja i prenošenja zaraznih bolesti, odnosno "jer se nisu pridržavali uputa za sprečavanje širenja zarazne bolesti kao niti mjera zaštite koje su im naložene".

Sumnjiči ih se da su 24. ožujka u 18.50, iako su znali da su oboljeli od zarazne bolesti COVID-19, došli na jednu benzinsku pumpu. Pri tome nisu imali zaštitnu opremu koju su bili dužni nositi niti su se pridržavali uputa koje im je dalo medicinsko osoblje. Umjesto toga, zajedno su sjeli u automobil, odvezli se na benzinsku postaju na području Zagreba gdje je 72- godišnjak od  zaposlenika benzinske postaje zatražio ključ od sanitarnog prostora. 

Policija razbila krijumčarski lanac
1/3

 

Zaposlenik je ključ stavio na pult, a 72-godišnjak ga je uzeo, otišao do toaleta koji se nalazi s vanjske strane, te se nakon nekog vremena  vratio nazad u benzinsku postaju gdje je ostavio ključ na pultu te izašao. Nakon toga je u benzinsku pumpu ušla 70-godišnjakinja koja je zaposleniku  rekla da su i ona i 72-godišnjak zaraženi koronavirusom te da bi zbog toga trebao dezinficirati kafić!?

Cijelom tom događaju su nazočili policajci koji su nadzirali taj objekt pa su sa sigurne udaljenosti i bez kontakata utvrdili identitet muškarca i žene. Kazali su im da uđu u svoje vozilo, a nakon što su s Klinikom za infektivne bolesti provjerili i potvrdili da su 72-godišnjak i 70-godišnjak uistinu zaraženi jer su im  ranije uzeti brisevi i uzorci krvi te im je  potvrđen virus.

Dvojac , koji očito nije  razmišljao prije nego što je krenuo u  svoju  "avanturu" , uz policijsku pratnju i mjere osiguranja su dopraćeni u bolnicu i hospitalizirani, a to što su bolesni nije ih spasilo od kaznene prijave. Benzinska postaja je pak zatvorena te će biti dezinficirana.

Komentara 127

ON
onaj13
18:35 25.03.2020.

I sam radim na benzinskoj pumpi i najbolje znam kakvim smo pritiscima izloženi. Moja pumpa radi 0-24 i iako je tvrtka poduzela sve mjere da zaštiti i nas i kupce, od zaštitne opreme, rukavica, maski, dezinficijensa itd ne osjećamo se ugodno. Svi smo mi samo ljudi i bojimo se i brinemo. Moj kolega sa petero male djece doma u nedjelju ujutro unatoč potresu i koroni ostao je na poslu do kraja smjene. Znamo da smo kao i ostali trgovci sada prijeko potrebni građanima i dajemo sve od sebe unatoč rizicima da im budemo na usluzi. Svoju dužnost prema građanima shvaćamo vrlo ozbiljno i odgovorno. Ne očekujemo aplauze ni hvalospjeve, ali očekujemo onaj minimum, da nas ne ugrožavate svojim prešetavanjem po pumpi i nepotrebnim zadržavanjem. Radimo i tu smo za vas - kupite brzo što vam treba i idite kući, ne birajte vodu sa okusom i čokoladice ovakve i onakve, ne stvarajte gužve na pumpama i ne ugrožavajte ni nas ni druge kupce. Nije vrijeme za takve "nonšalancije". Uključite malo zdrav razum, budite i vi odgovorni a mi ćemo i dalje biti tu i pomoći da život koliko - toliko normalno funkcionira. Hvala !

DE
densokubura
18:14 25.03.2020.

ovo je terorizam, ako je sve istina

Avatar hdzovapodriguša
hdzovapodriguša
18:08 25.03.2020.

"Nakon toga je u benzinsku pumpu ušla 70-godišnjakinja koja je zaposleniku rekla da su i ona i 72-godišnjak zaraženi koronavirusom te da bi zbog toga trebao dezinficirati kafić!?" Citam i ne vjerujem, kakav bezobrazluk, ovo je zdravo za zatvor zaza pokusaj ubojstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije