Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV FIJASKO

Utrošili milijarde u oklopno vozilo: Vojnici nakon testiranja tražili liječničku pomoć, projekt je pred gašenjem

Defence Command Paper
Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
10.09.2021.
u 11:32

Bivši ministar vozilo je okarakterizirao kao 'goruću hrpu institucionalne nesposobnosti'.

Britanski ministar obrane Jeremy Quin priznao je kako bi program oklopnih vojnih vozila Ajax, vrijedan 3,5 milijardi funti, uskoro mogao biti raspušten.

Priznanje je uslijedio nakon šokantnog otkrića Daily Maila da je 310 vojnika potražilo liječničku pomoć nakon ispitivanja vozila. Naime, pretrpjeli su gubitak sluha, grčeve u leđima i bolove u zglobovima. Ozljede su uzrokovane bukom motora i vibracijama.

Ajax je imao problema s preciznim pucanjem i vožnjom unatrag preko prepreka, no dužnosnici tvrde kako je bilo napretka na tom području. Testiranje vozila koje je zaustavljeno početkom godine zbog ozljeda vojnika nastavio je proizvođač General Dynamics koji se sam morao pobrinuti za vozače. 

- Ne mogu 100-postotno obećati da ćemo pronaći odgovor na te probleme, ali voljni smo surađivati na njima s General Dynamics. Nećemo prihvatiti inicijalnu razinu operativnosti sve dok nemamo rješenje za probleme s bukom motora i vibracijama. Potrebno nam je oklopno vozilo koje radi i koje služi svojoj svrsi. Prije sam program Ajax opisao problematičnim, ali to ne znači da su svi problemi rješivi - kazao je ministar obrane Jeremy Quin zastupnicima Donjeg doma. 

Bivši ministar obrane  Mark Francois kazao je da je program Ajax pokazao da je javna nabava Ministarstva bila 'posve slomljena'. Vozilo je okarakterizirao kao 'goruću hrpu institucionalne nesposobnosti'. 

 

Komentara 22

VE
Ventilator2
12:01 10.09.2021.

Prepustite projekt našima , pa da vidite kak milijarde isparavaju...

Avatar salaso
salaso
13:06 10.09.2021.

kupita patriju, ko sav noramalan svijet..

SC
Serious_Callers_Only
09:47 11.09.2021.

Ovo uopče ne izgleda kao transporter, ovo su klaunska pogrebna kola. Netko je prodao muda pod bubrege.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije