Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.07.2014. u 14:00

Bitno je da se što više priča o sankcijama Rusiji kako nitko ne bi reagirao na neljudske sankcije Gazi

Je li reakcija Europe mlaka?, upitao je sinoć voditelj Dnevnika Nove TV Petar Pereža Vesnu Pusić. Ministrica je, naime, došla objasniti kakve to sankcije Bruxelles sprema Moskvi, a Petru su se one učinile – mlakima. I u redu je da to pita ministricu, da kao novinar prosvjeduje jer želi biti na strani pravde.

Ubrzo nakon toga u emisiji ide prilog iz Gaze i statistika – od početka zadnje runde sukoba izraelska je vojska ubila 146 djece. Oko deset dnevno. I ostalo je na tome. Bez osude, bez pitanja – pa di je barem mlaka reakcija Europe? Sankcije Tel Avivu se i ne spominju. Štoviše, u prilogu je još dat prostor izraelskom premijeru Netanyahuu da ironizira stvar: "Mi izbjegavamo žrtve. Pozivali smo Palestince da se sklone, ali oni to nisu učinili." E sad, da je barem objašnjeno kako iz Gaze ne možeš nigdje izaći, onda bi novinar priloga zalijepio flaster na usta fanovima izraelskog premijera kojih ima i u Hrvatskoj. Naravno, ni taj Hamas nije ništa bolji, ali bilo bi pošteno bar kazati kakve to uvjete traži za primirje: traži da palestinski ribari mogu ulaziti 20 nautičkih milja u more. Ali ne daju im, mogu samo ići samo tri milje gdje nemaju što uloviti. Dalje, traži da se otvori granica prema Izraelu kako bi mogli izvoziti i trgovati. Ali ni to im ne daju. Traži otvaranje graničnog prijelaza prema Egiptu kako bi ljudi imali gdje pobjeći kad ih Netanyahu bombardira. Traži i dopuštenje za izgradnju aerodroma kojeg su imali ali – pogađate – netko ga je sravnio sa zemljom. Zaključak: bitno je da se što više priča o sankcijama Rusiji kako nitko ne bi reagirao na neljudske sankcije Gazi.

PLUS

RTL-ov novinar došao je do gazde restorana u kojem je njegov nećak prebio gosta. I uvjerio nas da tom čovjeku doista treba uzeti terasu jer će te prebiti ako mu kažeš da si gladan

MINUS

Ljubitelj sam Hajduka, ali kad sam vidio kako čelnica kluba Branka Ramljak poput pionira recitira da je njen Hajduk trn u oku okupatoru, upitao sam se – brate, je l' ovo 1941. ili 1945.?

>>U sukobima u Pojasu Gaze više od 600 mrtvih

>>I Hamas i Izrael moraju odustati od nečega da bi postigli trajan mir

Komentara 114

JO
jokitoki
14:13 23.07.2014.

pun pogodak,ovoga puta je autor pogodio u sridu, ne samo rusija,nego mnogo toga ,naprimjer Sp u nogometu, dok su u palestini bila dijaca pod granatama, oni su ignorirali te vijesti, zatim su govorili o rusiji i granicama, a potom i i avionu sto je i ok, ali da potpunu daju malo prostora stotinama ubijene djece, i drugih koje dok ovo pisen jos stradaju, je ocigledno da je Zapad izgubio Moral ,onaj moral za koga druge optuzuje, a o cionizmu i izraelu ne treba gubiti rijec ,to je cisti Genocid

JO
jokitoki
14:17 23.07.2014.

vise od 115 dijece je granatirano smrtno,stradalo od cionistcok izraela, to mogu samo fasisti

MO
mojski
14:27 23.07.2014.

negdje sam citao da su trecina zrtava dijeca, to znaci preko 175 dijece..a granatiranja jos traju, ,mislim da mogu samo sa fuuuuuuj da komentarisem, fuuuj svijetu, svima, ovaj izrael ce kostati svijet, vec pripremaju 3 s.r i to protiv rusijeije i mozda kine.. da bi vladali svijetom..ovo ce skupa da nas kosta sviju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije