Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Sramotila bivšeg supruga na Facebooku, kažnjena s 10.370 kuna

Općinski sud u Čakovcu
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/3
26.11.2019.
u 11:23

Tužbu je podigao njezin bivši partner, a osuđena je jer je prošle godine počinila kazneno djelo protiv časti i ugleda teškim sramoćenjem.

Zbog dvije objave na Facebook grupi koju prati 20.000 članova Varaždinka je kažnjena s 10.370 kuna. Nepravomoćna je to presuda Općinskog suda u Čakovcu.

Tužbu je podigao njezin bivši partner, a osuđena je jer je prošle godine počinila kazneno djelo protiv časti i ugleda teškim sramoćenjem.

Uz ostalo,  napisala je: "Kako od 24god poduzetništva pa do socijalnog slučaja dok ti muž pokupi sve zajednički stvoreno, u zajedničkoj firmi da otkaz, dok si kupi auto za 100 tisuća eura, pa ti maše i ismijava te, a ti imaš za preživljavanje i još te tjera iz stana na ulicu, a i djeca te ostave jer mi ne možeš ništa pružat. Uz niz kaznenih djela on uživa na slobodi pa se pitam što je sa zakonodavstvom.. jesmo li stvarno divlji zapad, male sitne potkupljive duše? Obraćala sam se mnogim utjecajnim ljudima al ebiga, oni već imaju ogradu pa nemaju sa mnom o čemu pričat, a prije mi se ulizivali".

Na suđenju je rekla da nema dokaza, ali vjeruje da bivši ima drugu ženu s kojom ima sina jer je dobila informaciju da svaki dan odlazi u vrtić po neko dijete, a nitko od rodbine nema malodobno dijete. S privatnim tužiteljem je, kako je rekla, bila 25 godina u braku i sudjelovala u radu firme koja je ostvarivala godišnji promet od šest milijuna kuna. Nakon toga je radila u trgovačkom lancu za 3500 kuna mjesečno. U svom iskazu privatni tužitelj porekao je sve navode iz objava na Facebooku.

Rekao je da nudio bivšoj supruzi da joj plaća 4000 kuna mjesečno do mirovine, da joj kupi kompletno namješten stan u vrijednosti od 60.000 eura i BMW, što je optuženica odbila. Točno je da je sebi kupio automobil, no "pri tome nikome nije mahao niti je ismijavao optuženicu, niti je govorio inkriminirane riječi koje su navedene u tekstu". Što se tiče stana koji je spomenula, rekao je da je to bračna stečevina i da za taj stan otplaćuje mjesečnu ratu kredita u iznosu od 5100 kuna, dok je optuženica svoju polovicu vlasništva darovala sinu, kako bi izbjegla svoje obveze kod razdruživanja.

Tvrdi da nikad nije privatnu tužiteljicu tjerao iz toga stana, već joj je predlagao da joj kupi jednosobni stan, s obzirom da je ovaj četverosobni, a rata kredita je velika. Opovrgnuo je i da je imao drugu ženu i sina. 

VIDEO: Policija objavila snimku krađe na aerodromu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije