Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

'Spriječite nelojalnu konkurenciju arapskih avioprijevoznika'

Qatar Airways
Foto: Qatar Airways
16.03.2015.
u 14:45

Hrvatska je među nekoliko zemalja koje su zatražile od Europske komisije da pokuša stati na kraj tome da aviokompanije iz zemalja Arapskog zaljeva uzimaju sve veći dio tržišta europskim aviokompanijama

Hrvatska je među nekoliko zemalja koje su krajem prošlog tjedna zatražile od Europske komisije da u novom zakonodavnom paketu o zračnom prometu pokuša stati na kraj tome da aviokompanije iz zemalja Arapskog zaljeva, uz pomoć državnih poticaja od svojih zemalja, uzimaju sve veći dio tržišta europskim aviokompanijama koje ne mogu slobodno dobivati državne poticaje.

Aviokompanije iz Katara ili UAE ponekad to čine izravno, a ponekad kroz vlasništvo u europskim prijevoznicima kao što su Alitalija ili AirSerbia. – Pozivamo Komisiju da takve stvari ne tolerira – kaže jedan izvor upoznat s inicijativom.

>> Osim o roamingu, u EU pregovori i o konceptu neutralnosti interneta

Komentara 3

KR
krass
17:41 16.03.2015.

kmeeee a Air Berlin

HE
hermet
20:01 16.03.2015.

Pa neka uzimaju tržište. Naš seljak je (npr. mljekari), zahvaljujući našoj nesposobnoj i korumpiranoj vladi (bilo plavoj ili crvenoj, iste su) od strane svjetskih moćnika propao, jer ne može plasirati robu nigdje jer je preskupa (?), ali se zato uvoze proizvodi sumnjivog porijekla, kvalitete, proizvođača i roka trajanja koji su puno jeftiniji. Sad kad EU vidi da je naišao netko tko će im metnuti, "apeliraju" da se to ne tolerira. Oni bi slobodno tržište samo kad njima to odgovara.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
10:23 17.03.2015.

živi smijeh - što se mi imamo žaliti??? pa naša croatia airlines je jedna od najskupljih kompanija na svijetu - od nje su baš svi jeftiniji. i bolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije