Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnjivi sadržaj

Spremnici s tamnom tekućinom leže uza Savu

sava,okunscak,spremnici,portal (1)
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
31.05.2013.
u 12:04

Dojavu o 18 kontejnera zaprimile su jučer prijepodne sve nadležne službe, no ne zna se što se točno nalazi u njima

Dojavu o spremnicima s tamnom tekućinom pored Save u mjestu Okunšćaku u općini Rugvica dobile su danas sve nadležne službe. Kontejnere, njih 18, na obalu Save odložio je za sada nepoznati počinitelj, i to još početkom svibnja. Što se točno nalazi u spremnicima volumena od 1000 litara još se ne zna.

– Inspekcija zaštite okoliša prije podne zaprimila je prijavu o odloženim spremnicima s nepoznatom tekućinom u Rugvici (Okunšćak), temeljem koje je započet nadzor koji je još u tijeku – kazali su u Ministarstvu zaštite okoliša čije su službe izašle na teren.

Na teren je izašla i dežurna epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, a i Policijska uprava zagrebačka zaprimila je istu dojavu.

– Naši su djelatnici na terenu, istraga je u tijeku, a sadržaj spremnika za sada je još nepoznat. Više će se znati nakon završetka istrage – kazali su u PU zagrebačkoj.

Prve kuće i stanari od mjesta na kojem je potencijalni opasni otpad nalaze se na udaljenosti od pola kilometra.

>>Zapalio se vlak s otrovnim kemikalijama, dvije osobe poginule

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije