Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polemika

"Spremni ste srušiti i Kosorovu i HDZ da se ne otkrije kriminal"

\'podravina-100909-turnasica -vladimir seks, potpredsjednik hrvatskog sabora  snimio dragutin santosi\'
Arhiva
23.09.2010.
u 08:07

Vjerujem da bi netko na vašemu mjestu imao pametnijeg posla, ali vaša je karijera obilježena željom da odlučujete o tuđim sudbinama

Iako sam u svome odgovoru Vladimiru Šeksu postavio mnoga pitanja, na kraju i činjenice, on ih je u svome reagiranju kao vrhunski manipulator izbjegao na bilo koji način prokomentirati, na njih odgovoriti ili me demantirati. Jasno je i zašto, nema se što demantirati, nego treba prešutjeti i zamagliti cijelu priču kako bi se što prije zaboravila.

Dok je ne utopi...

Pitao sam ga za Kalmetu i spašavanje njegove glave, za vikendicu, za Perkovića, za kriminal i korupciju... Sve to Šeksu nije bitno, a jedino što je ostavio kao mogućnost odgovora jest da on obrazloži kako je to bio odan i vjeran Tuđmanu, Glavašu, Sanaderu, a sad tu vjernost valjda treba dokazati i Kosorovoj, dok je ne utopi. Umjesto konkretnih odgovora, od Šeksa je došlo nemušto reagiranje. Ali idemo redom. Šeks svoj intervju naziva odgovorom na pisanje kolege Nikole Severa Šenija. No Šeks je kroz taj intervju zapravo htio zaplašiti novinare, valjda i redakciju, kao u neka dobra stara, totalitaristička vremena. Međutim, ta su vremena iza nas, sad smo u 2010. godini, pred ulaskom u EU, u demokraciji, kakvoj-takvoj, a Šeks bi se s novinarima obračunavao na stari način. Neće ići! U svojemu se reagiranju uhvatio svjetskih centara moći i moje kolumne u kojoj sam ih spomenuo. Gospodine Šeks, ne bi nama trebali strani centri moći kad bismo mi sami mogli urediti svoju zemlju i osloboditi je od ropstva kriminala i korupcije s političkim pokroviteljstvom. No, kako to očito ne ide, a i nikad se u Hrvatskoj nije gotovo ništa mijenjalo na bolje sve dok nas netko izvana nije dobro pritisnuo, tako i sad onima u zemlji koji žele slomiti kriminalnu i korupcijsku hobotnicu, posebice u državnim institucijama i politici, treba pomoć i podrška tih centara moći od kojih vi toliko zazirete i s njima se sprdate. Činjenica je jedna, kad je otišao Sanader ti centri moći prihvatili su Kosorovu i dali joj potporu, i Obama i Biden i Hillary Clinton i mnogi drugi, na njenom putu čišćenja korupcije, dali su potporu ekipi kojoj vjeruju da će stvoriti bolju Hrvatsku, ali u toj ekipi ne vide vas, gospodine Šeks i još neke koji su vam znani i s kojima slasno ručate ovih dana.

Centri moći u Bruxellesu i Washingtonu nikad takve kao što ste vi ne bi prihvatili jer niste budućnost Hrvatske. Zapravo, sramotno je i žalosno da potpredsjednik Sabora sramoti, podcjenjuje, ponižava i srozava ugled HDZ-a glumeći dopisnika Večernjeg lista iz Sabora i pišući pisma novinarima bez sadržaja. Vjerujem da bi netko na vašem mjestu imao puno pametnijeg posla, ali vaša je karijera obilježena nezajažljivom željom da dominirate, vladate, kreirate i odlučujete o tuđim sudbinama skrivajući se u strahu od vlastitih grešaka i promašaja koje su i te kako osjetili hrvatski građani svih ovih godina. Gospodine Šeks, mi se i ne možemo razumjeti, jer nas dijele dva svijeta, dva pogleda na budućnost Hrvatske.

Pravi raskol

Vaš je pogled usredotočen isključivo na vašu fotelju, poziciju, utjecaj, moć i tome ste sve podredili, a ne interesima ove zemlje i njezinih građana. Ja sam za onu Hrvatsku u kojoj će biti bolje, u kojoj će se napokon kazati dosta pljački i korupciji pod okriljem hrvatske zastave! Vaša karijera mora završiti radi dobrobiti HDZ-a i hrvatskih građana jer se ne može ni u EU ni graditi sretnu državu s onima koji se stalno svađaju, štite kriminal, propagiraju strah... Kao što sam već napisao, Jadranka Kosor ima šanse, ali bez vas i vama sličnih! I da budemo posve otvoreni, vi ste spremni srušiti i Kosorovu i HDZ samo da se ne otkriju razmjeri kriminala u koje su umočeni mnogi u HDZ-u. Pravi raskol između vas i Kosorove samo je na toj osnovi, a sve drugo što se predstavlja javnosti najobičnije su manipulacije i zamagljivanje. Tome je došao kraj! U Hrvatskoj danas ima dovoljno Hrvata koji znaju misliti svojom glavom i pisati bez straha! Vaše je vrijeme prošlo!

(Zvonimir Despot ovim tekstom zaključuje polemiku s Vladimirom Šeksom.)

Ključne riječi

Komentara 86

Avatar lkis05@htnet-dsl
lkis05@htnet-dsl
08:53 24.09.2010.

Napisah već odavno,trebalao je provesti lustraciju pa nebi Šeks,Bebić i njima slični vodili ovu državu u sirotinju.Pitanje ;Kako su Todorić,ergović,Vidošević i slični došli do sredstava da kupe ta poduzeća što su djelatnici svojim radom,znanjem i odricanjem postigli.Tko će odgovoriti?Nema šanse!

Avatar MK
MK
12:37 24.09.2010.

ZELJKONL: A meni se cini da ti ekas, i cini mi se da bi ti volio da svi hrvatski politicari odu u buksu pa da nam se opet odreduje i BG-a... E to se meni cini ako se tebi cini da je taj tekst narucen od Jadranke...

OB
-obrisani-
12:57 24.09.2010.

MK....srecno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije