Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Putin

Putin otkrio: Za Krim smo bili spremni koristiti i nuklearno oružje

Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.03.2015.
u 08:58

Putin je u dokumentarcu otkrio i da je dio operacije kojom se kontrolira poluotok bilo postavljanje naoružanja K-300P kao bastion po obali "koji je vidljiv i iz svemira" budući da su Rusi bili zastrašeni napadima za Zapada

Vladimir Putin je sinoć, u televizijskoj emisiji, iznio neobičnu i nevjerojatnu tvrdnju da se Rusija na vrhuncu ukrajinske krize bojala napada te da se zbog toga pripremala i za upotrebu nuklearnog oružja. Među mnogim špekulacijama koje su govorile da je Putin gledao dokumentarac o Krimu iz svoga bolesničkog kreveta, njegov intervju na ruskoj televiziji Rossiya One dao je novi uvid u rusku upletenost pripajanja crnomorskog poluotoka Krima.

U dokumentarcu koji se prikazao točno godinu dana nakon referenduma koji je omogućio Rusima da preuzmu Krim, Putin je ukrajinsku revoluciju prikazao kao priliku da se istjera tadašnjeg predsjednika Viktora Janukoviča (veljača 2014.) i organizira oružani puč "osmišljen od naših američkih prijatelja". Pojasnio je da je Washington nastojao "prevariti" svijet tako da servira želju i potrebu za promjenom režima koju "podupire većina Europljana", piše Independent prema prijevodu intervjua s portala Russia Today.

Putin je u dokumentarcu komentirao i tvrdnje da su odlično naoružane snage poznate i kao "mali zeleni ljudi", doista bili ruski vojnici koji su pomogli da se referendum o Krimu realizira. Otkrio je da je dio operacije kojom se kontrolira poluotok bio postavljanje naoružanja K-300P kao bastion po obali "koji je vidljiv i iz svemira" budući da su Rusi bili zastrašeni napadima za Zapada.

A o spremnosti da upotrijebi nuklearno oružje, Putin je rekao: "Spremni smo na to... (Krim) je naš povijesni teritorij. Ondje žive Rusi. Bili su u opasnosti. Ne smijemo ih napustiti".

>> Gdje je nestao Putin? Izostanak u javnosti potaknuo teorije na internetu...

Komentara 71

Avatar tippex
tippex
13:04 16.03.2015.

"postavljanje naoružanja K-300P kao bastion po obali" ...ahaha kao bastion. nije kao bastion nego je "bastion" naziv za doticno naoruzanje "K-300P Bastion", isto ko sto je SA-7 Strela ili SA-8 Osa I slicno.. znaci trebalo je "postavili su k-300 bastion"n" po obali(duz obale) a ne k-300 kao bastion po obali. daj vecernji educiraj te tvoje novinare, sramota

DU
Deleted user
11:25 16.03.2015.

Jel netko zna gdje je sve ove dane Putin?ha ha danas bi se trebao pojaviti na sastanku u Piteru. )

MA
malitrn
14:10 16.03.2015.

Putine junače ti si nada svih koje su zapadne banke opljačkale, svih koje multinacionalke truju i ubijaju.Ti si jedina svijetla točka mračne sadašnjosti kada ubilačka mašina gb-usa u svakom kutku svijeta traži hegemoniju i poslušnost novom svjetskom poretku.Ti si jedini zaštitnik krščana protiv udruženih đihadista i ateista i sotonista.Blagoslovio te svemoguči Bog !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije