Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJELOVO

Spremate se na put? Evo kakav vas promet i vrijeme očekuje

playa
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
03.06.2015.
u 09:20

Sutra će biti pretežno sunčano, povremeno uz malu, u unutrašnjosti i umjerenu naoblaku

Sutra je blagdan Tijelovo, što će mnogi građani iskoristiti za spajanje s vikendom i kraći odmor. Pritom bi mogli uživati i u lijepom vremenu jer, kako najavljuje portal Vrijeme.net, sutra će biti pretežno sunčano, povremeno uz malu, u unutrašnjosti i umjerenu naoblaku.

Poslijepodne u unutrašnjosti, mjestimice uz pojačanu naoblaku, mala je mogućnost i za malo kiše ili lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 14 do 19, a na Jadranu od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura od 28 do 32°C

HAK je zbog blagdana danas objavio prognozu cestovnog prometa. Već danas tijekom prijepodneva očekuju pojačan promet u gradovima te na prigradskim cestama, ali i na glavnim cestovnim pravcima, osobito na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. U poslijepodnevnim satima promet će jačati i na graničnim prijelazima, osobito iz smjera Slovenije (Macelj, Bregana, Goričan, Rupa, Pasjak, Kaštel i Plovanija) te na ostalim autocestama: A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan kao i na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga odnosno mora. Najveće gužve osjetit će naplatne postaje autocesta Zaprešić, Lučko, Zagreb-istok i Sveta Helena. Povremeno gust promet očekuje se i na državnim cestama D1 između Zagreba i Karlovca.

Posljednjeg dana produženoga vikenda pojačan promet bit će tijekom cijelog dana, a osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima u nedjelju na svim glavnim cestovnim pravcima. U popodnevnim satima gužve i čekanja očekuju se u smjeru Zagreba na naplatnim postajama Zagreb-istok (A3) i Lučko (A1), kao i na naplatama Sveta Helena (A4), Zaprešić i Trakošćan (A2). Tijekom vikenda gust promet bit će na Istarskom ipsilonu (od Buja do granice i od Pule do Vodnjana), na Jadranskoj (posebice od Omiša do Kaštela) i D1, Ličkoj magistrali (uglavnom od Korenice do Karlovca), kao i od Makarske rivijere na dionici ceste Dubci-Šestanovac, odnosno prema autocesti A1.

U HAK-u posebno upozoravaju putnike na radove zbog kojih su moguće gužve i kolone. Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, vozi se suženim kolnikom od naplate Sveta Helena do čvora Sveta Helena, kao i na zagrebačkoj obilaznici (A3) na čvoru Jankomir u smjeru istoka. Na drugom dijelu zagrebačke obilaznice (A3) na mostu Sava radovi bi trebali biti završeni danas u ranim poslijepodnevnim satima. Zbog oštećenja kolnika za sav promet zatvorena je i državna cesta između Đurmanca i Krapine (DC1).

Zbog blagdana Tijelova, zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će danas od 15 do 23 sata i na sam blagdan od 14 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste kao što su D8 (Jadranska magistrala), D9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar) i D23 (Žuta Lokva-Senj) pa se na tim cestama očekuje i nešto protočnija vožnja.

>> Pripremite se na ljetne vrućine. Ovaj tjedan temperature rastu i do 30 stupnjeva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije