Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovno afera

Sprema li se WikiLeaks objaviti još neke tajne dokumenate?

Wiki
Reuters/PIXSELL
06.08.2010.
u 18:50

Novi dokument je 20 puta veći nego onaj objavljen u srpnju, koji je sadržavao 77.000 tajni američke vojske o smrtima civila u Afganistanu.

 

Internetski portal za zviždače, WikiLeaks, koji je objavio tajne dokumente o ratu u Afganistanu, postavio je na svojim web stranicama veliki zaključan dokument pod nazivom "Insurance" (Osiguranje). Novi dokument je 20 puta veći nego onaj objavljen u srpnju, koji je, između ostalog, sadržavao 77.000 tajni američke vojske o smrtima civila u Afganistanu. Analitičari tvrde da je dešifriranje dokumenta od 1,4 gigabajta nemoguće sve dok WikiLeaks ne objavi šifru.

Ima i onih koje vjeruju da je ovo svojevrstan odgovor WikiLeaksa američkoj vladi koja nakon objave tajnih podataka vrši pritisak na australskog novinara Juliana Paula Assangea, utemeljitelja ovoga neobičnog portala. Blogerska zajednica i novinari već su počeli špekulirati o tome što se nalazi u "zaključanom dokumentu". Neki vjeruju da je u pitanju oko 15.000 izvještaja koje WikiLeaks još uvijek provjerava.

Ključne riječi

Komentara 3

MM
Mladen Miletić
19:06 06.08.2010.

Sprema li se WikiLeaks objaviti još neke tajne dokumenate? Kada bi zaista mogao i smio i od \"nevisnih medija dobio istinite neovisne informacije\" što je apsolutno 1000% nemoguče.. Bilo bi tada zločina ko u priči a general Mladić samo običniični mali sitni Balkanski zločinćek...? Ili se vara onaj tko to tako promišlja?

Avatar commentator
commentator
00:09 07.08.2010.

Bog te čuvao Juliane, nebih volio jednog dana pročitat \"tužnu vjest.\" Ako ti je samo istina ono što te navelo na taj put /\"misiju,\" molit ću se za te, nek te božji angeli ćuvaju.

OB
-obrisani-
00:40 07.08.2010.

Nek objavi podatke sa cd-a onog njemačkog hakera koji je prošnjofao malo po bankama... Ili koji diktatori sa balkana su pokrali koliko novca u zadnjih 20 godina i spremili ih gdje i kako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije