Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbor za obranu

Šprem: Revizija nekretnina pokazala nepravilnosti u MORH-u

\'03.08.2010. Zagreb, Hrvatska - Predsjednik skupstine Grada Zagreba Boris Sprem i saborski zastupnik dr. Mirando Mrsic odrzali su konferenciju za medije povodom reforme ministarstva zdravstva koja uk
Petar Glebov/Pixsell
03.02.2011.
u 16:48

Odbor je jednoglasno podupro uvjetno mišljenje revizije o poslovanju MORH-a u 2009.

– Postoje veliki problemi u odnosu na nekretnine MORH-a po nalazu revizije. Od 3500 stanova, 1350 je praznih ili bespravno useljenih, no nismo mogli saznati podatak koliko ih je praznih, a koliko je bespravno useljenih – kazao je predsjednik Odbora za obranu Boris Šprem u izjavi novinarima nakon sjednice.

Inače, odbor je jednoglasno podupro uvjetno mišljenje revizije o poslovanju Ministarstva obrane (MORH) u 2009., dok je oporba upozorila na netransparentan odnos prema imovini kojom MORH raspolaže.

– Da nije bilo potrebno, ministar ne bi bio smijenjen, a smjene idu i dalje – kazao je Šprem odgovarajući na pitanje je li to smjena ''Vukelićevih ljudi'' ili modernizacija. No ne krije želju da se nada reformama u radu i ustroju ministarstva te transparentnijem odnosu prema javnosti. Nije se dugo čekalo na odgovor bivšeg ministra obrane Branka Vukelića koji je tekstove dao tome kako  je MORH ostavio u financijskom kaosu ocijenio smiješnima.

Zadovoljan je, kaže, što se na odboru raspravljalo o revizijskom nalazu i da je sama revizija utvrdila napore koje je učinio MORH. Podsjetio je da je MORH povezan s državnom riznicom pa je nemoguće trošenje izvan predviđenih planova.

– Ako je točno to što govorite, na čemu onda neki temelje svoje priče da ste MORH ostavili u kaosu – zanimalo je novinare.

– Pitajte njih. Temelja za to nemaju u nalazu revizije, a u čemu imaju, to je dobro pitanje za njih – odgovorio je.

Državni tajnik u MORH-u Mate Raboteg dio nepravilnosti i propusta koje je revizija pronašla pripisao je činjenici da su 2009. bila tri rebalansa državnog proračuna. Željka Antunović (SDP) dodala je  da kad se najprije daje novac, a potom režu sredstva, to sliči na dječji vrtić, a ne na ozbiljno i transparentno upravljanje.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar lkis05@htnet-dsl
lkis05@htnet-dsl
14:00 04.02.2011.

Zašto Vi kosoričinie sluge brišete komentare.?

OB
-obrisani-
08:47 05.02.2011.

nepravilnosti, nisu to nepravilnosti nego kriminal, stan bratu generala, po kojem je to kriteriju dobio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije