Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u slučaju pritužbi

Šprajca 'čuvao' policajac: Ako me vodite kao Johnnyja Bananu, evo vam osobna

Zoran Šprajc
Screenshot/RTL
07.03.2019.
u 07:37

Od početka emisije kraj mene stoji jedan organ reda. Naime, kako bismo policiji i politici uštedjeli vrijeme i novac na dolaske i odlaske iz redakcije, zamolili smo ih da u redakciji RTL Direkta uvijek bude jedan organ koji nas može legitimirati, rekao je Šprajc

Uredniku RTL Direkta Zoranu Šprajcu tijekom cijele sinoćnje emisije društvo u studiju pravio je policajac, čime je neizravno komentirao slučaj novinarke Đurđice Klancir kojoj su dvojica policajaca došla u redakciju i legitimirala je.

"Dogodio se teški presedan u medijskom i političkom svijetu. Prilikom redovnog obavljanja svoje političke dužnosti rezača vrpci, dizača zastave i polagača vijenaca, sisačko-moslavački župan Ivan Žinić bio je grubo ometen nekim tekstom novinarke Đurđice Klancir", kazao je Šprajc u emisiji, pišu Vijesti.hr

"Od početka emisije kraj mene stoji jedan organ reda. Naime, kako bismo policiji i politici uštedjeli vrijeme i novac na dolaske i odlaske iz redakcije, zamolili smo ih da u redakciji RTL Direkta uvijek bude jedan organ koji nas može legitimirati čim ga netko odozgo nazove. Čvrsto vjerujemo da će to uskoro postati novi demokratski standard, a policija sastavni dio svake redakcije", kazao je Šprajc u emisiji. 

Na kraju cijele emisije još je jednom podsjetio zašto je policajac cijelo vrijeme bio u studiju.

"Anđelko, je li bilo kakvih poziva, pritužbi tijekom emisije, je li bilo sve u redu", pitao je Šprajc. "Ako ne znate ili me u policijskoj postaji vodite kao Johnnyja Bananu, ili ne znam kako, a Google vam ne radi, ja sam Zoran Šprajc s RTL-a. Evo vam osobna pa vi mene evidentirajte, bit će sigurno još poziva", rekao je Šprajc i uručio policajcu osobnu.

Video: Prosvjed novinara u Zagrebu

Komentara 101

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:57 07.03.2019.

Šprajc može iz kolegijalnosti raditi ovakav šou, no ipak treba malo sagledati stvari i sa druge strane. Naime, uhodana je praksa domaćih novinara da kada budu tuženi (nerjetko i opravdano), izbjegavaju postupke na sve moguće načine a poglavito preuzimanje poziva ili utvrđivanja identiteta (nisam Tanja nego Tatjana i sl). Onda kada se po zahtjevu odvjetnika pokušava spriječiti takvo opstruiranje zakonskim angažmanom policije, onda imamo ovo što smo dobili sa Klancirkom. Da kojim slučajem nije novinarka, o tome ne bi pisalo niti riječi.... a pogotovo da ju je tužio kakav SDPovac ili Pupovac.

JI
Ja i Ja
08:58 07.03.2019.

A šta su novinari svete krave ili što? U čemu je problem? Pokažeš osobnu i ajmo dalje. Zamisli oni su došli meni na posao pa sam se ja sva jadna uplašila....

DD
dr dragon
09:16 07.03.2019.

Špreitz,24sata i rtl tv su u službi liberalnih udruga zagovaraju pride Duga,yugo nostalgičari,jednostavno jednoumlje i ponižavaju Hr institucije koje se ne uklapaju u 24sata i rtl politiku. Mislim da bi svi mediji trebali izvještavati o vijestima onakvim kakve jesu a nama čita-gleda-teljima prepustiti zaključke jer narod nije mutav da nam peru mozak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije