Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA STRATEGIJA
Povratak na članak

Sporazum s Pekingom dobio zeleno svjetlo: Kinesko tržište otvara se za europske investitore

U novoj strategiji Europske unije Kina je ekonomski partner, ali i sistemski rival. Uređuje se pravila o svemu, pa i o državnim poticajima koje daje Kina

Komentari 11

Avatar Jack Daniels
Jack Daniels
09:23 01.01.2021.

Liberalna EU bori se za interese Njemacke i njene industrije.

VL
FR
franjo2
08:02 01.01.2021.

Naivna EU vjeruje u Kinesko robovlasničko uređenje.

VL
Avatar Foton
Foton
14:43 02.01.2021.

Ulaganje u Kinu znaci radna mjesta u Kini, a ne u EU. Profiti ce ici gornjoj klasi vlasnika banaka i poduzeca, a radnicima otkazi, jer se proizvodnja odselila u Kinu. To se dogodilo i u USA, bogati nikad bogatiji, a bijesno radnistvo glasa za Trumpa. Kratkovidna politika.

VL
BR
Branitelj2020
11:36 01.01.2021.

Još jedna izdaja Plenkovića i HDZ-a hrvatskih nacionalnih interesa. Mi hrvati nemamo baš nikakve potrebe za trgovinskim i investicijskim sporazumom sa Kinom jer nemamo tamo što izvoziti niti investirati.. To je jedino u interesu Njemačke koja je gotovo svu svojuu proizvodnju preselila u Kinu. Umjesto da je stavio veto na ovaj sporazum i Merkelici rekao da nema ništa od tog sve dok njemačke tvrtke ne otvore 1 milion industrijskih radnih mjesta u Hrvatskoj Plenković dozvoljava da Njemačka i dalje otvara pogone u Kini a zauzvrat Kina ima bescarinski izvozu EU pa tako i u Hrvatsku. Strašno.

VL
DU
Deleted user
09:46 01.01.2021.

Kako se u to uklapa Covid? Pitam se?

VL
Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
01:52 01.01.2021.

Globalizacija ide dalje , investitor monopolist u EU , uzme EU poticaje , pogon otvori u Kini , firmu registrira na Djev. Otocima , osobno zivi u N. Zelandu ili Dubaiu , u EU uvozi gotov proizvod ili radi sklapanje , zaposljava migrante , potice njihov ulazak , financira nevladine udruge i medije koji mu odgovaraju , potpuno mu jr svejedno sto EU propada ekonomski , i sto se pretvara u geto , on ionako ne zivi u EU , ....

VL
SO
Sotona
23:41 31.12.2020.

U novoj strategiji Europske unije ( ujedno totalno ovisni NATO ! ) Kina je ekonomski partner, ali i sistemski rival. Uređuje se pravila o svemu, pa i o državnim poticajima koje daje Kina. Je bez smisla jer se mora slušati 100% Komandu !!!

VL
DU
Deleted user
20:10 01.01.2021.

kad su ulagači bili prisiljeni ulaziti u “joint venture” s kineskim tvrtkama......da joint venture. ahahahaaa, mali balkanski kompleksas, nisi mogo napisat "zajedničko ulaganje" jel to valjda nije "cool" i "fancy".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.