Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićeni novinari

Spolovilom “napao” policijski automobil i počupao policajku

škola
\'Goran Stanzl/PIXSELL\'
12.05.2010.
u 13:41

Dvojicu novinara sumnjiči se da su pijani u školskom dvorištu u Trnju napali policajce kad su ih htjeli legitimirati.

Brunu Perića (24), novinara Radija 101 i autora emisije Dječji kutić, i Ivana Gojčetu (23), novinara portala Index.hr, sumnjiči se za napad na policajce koji su ih u ponedjeljak u 20.30 sati pokušavali legitimirati nakon što su ih u pijanom stanju, zajedno s troje prijatelja (27, 28, 29) zatekli na igralištu Osnovne škole Jure Kaštelana na Trnju.

Svi bi bili protiv policije

Ne želeći se legitimirati, Gojčeta – koji je nedavno u tekstu “Opravdana uporaba sile ili pretjerana policijska brutalnost?” pisao o sukobima na maksimirskom stadionu i naveo kako su problemi nastali zbog neuobičajene reakcije “snage reda” te da su čitatelji dobro primijetili da bi svi, da se takvo što dogodilo na nekom drugom mjestu, ustali protiv policije – izvadio je spolovilo i njime udarao po retrovizoru policijskog vozila.

Nekoliko trenutaka kasnije pokušao je udariti policajca, a kada ga je on uhvatio, prema policajcu se zaletio Perić želeći osloboditi kolegu. Odgurivao je policajca i vikao mu neka se makne od Gojčete, koji je u trenutku dok su mu na ruke stavljane lisice, policajku krvnički uhvatio za kosu. U borbi s policajkom iščupao joj je dva pramena kose, nakon čega je svladan i zajedno s Perićem odveden u postaju. Napadnuti policajci lakše su ozlijeđeni, baš kao i Gojčeta, kojemu je izmjereno 1,76 promila alkohola u krvi, dok je Periću izmjereno nešto manje – 1,25.

Nakon dovršene obrade, novinarski je dvojac odveden istražnom sucu koji im je, doznajemo, odredio jednomjesečno zadržavanje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, odnosno prijatelje s kojima su pili.

Index nije briga

Po hodnicima Stojedinice komentiralo se kako je Perić uvijek bio miran i drag, a vrlo brzo proširila se i priča da je samo želio obraniti kolegu s Indexa.

– Zapanjen sam i ne mogu vjerovati da je bio nasilan – komentirao je Igor Tomljanović, direktor programa Radija 101, dok za Gojčetin pritvor na Indexu, čini se, nikoga nije bilo briga.

– On je honorarac kod nas i ne vidim što je u toj priči interesantno – kazala je Dea Redžić, urednica sporta u čijoj redakciji Gojčeta radi. No vrlo su brzo na svom portalu objavili poveći tekst o izgredu u kojem iznose sumnje Gojčetine majke u brutalnost zagrebačke policije.

Komentara 76

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
12:05 14.04.2020.

šljam

FA
fabry
18:16 12.05.2010.

blago budalama

ZD
Zdravek
14:07 12.05.2010.

\"Retrovizor nije oštetio\" :))))) i kod nas bi trebali uvest zakon, da svaki alkoholiziran dobije besplatno nocenje u zatvoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije