Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKLJUČUJUĆI I PREVENTIVU
Povratak na članak

Traži kazneni progon za roditelje koji odbijaju liječenje djece

Traži se i da se u slučaju spolnog uznemiravanja djeteta kazneni progon provodi po službenoj dužnosti.

Komentari 16

Avatar Syssko
Syssko
12:53 03.10.2019.

PROTUUSTAVNO,no pošto zločinačka kontrolira ustavni sud,moguće da trovanje djece proglase ustavnim pravom. Sigurno je ovo u suprotnosti sa mnogim stavkama UN-ove konvencije o pravima djeteta.

VL
Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
15:57 03.10.2019.

Tražim kazneni progon Helence Pirnat Dragičević zbog totalitarnog i nametljivog ponašanja.

VL
BE
beee
14:30 03.10.2019.

može sad dati ostavku jer je izjavila ovakvu glupost

VL
ZN
znam
12:44 03.10.2019.

Samo zakoni koji su u skladu sa EU zakonima ili jos bolje sa CH zakonima imaju buducnost. Inicijalna reakcija na ovaj prijedlog je negativna jer me podsjeca na totalitarne rezime; a mi ne zelimo biti takvi.

VL
KO
Kora
16:35 03.10.2019.

Dražava kao roditelj nad roditeljem.

VL
DV
dvorskaluda
10:51 03.10.2019.

Naravno da ne može; nažalost nas civilizacijske tekovine priče sabljom skratiti tu priču, no progon po službenoj dužnosti te kazne od više godina do doživotnih do progona na puste otoke, više su nego poželjne. Jako se puno priča o timm počiniteljima, troši se na njih i u vezi njih, dok djeca - žrtve, teško dobiju stručnu pomoć i zaštitu. Prejadna smo zemlja. Najpotrebitiji; nemoćni, bolesni, neuki i siromašni pate, ali za alkoholičare, ubojice, narkomane ima i novca i vremena i milosti.

VL
LA
larala
11:27 03.10.2019.

a namjerava li pravobraniteljica za djecu uvesti i stroge kazne za odgovorne u zdravstvu koji djeci ne omogućuju adekvatnu pomoć i liječenje jer zdravstvo nema za to tobože novca ili se kažnjavanje odnosi samo na roditelje koji su svjesni bolesti svoje djece i ne žele da ih se još više u svemu tome mući?

VL
DU
Deleted user
19:32 03.10.2019.

U svakoj uređenoj državi ovakva osoba bi trebala biti smjenjena s dužnosti. Zadirati u prava roditelja da odlučuju što je najbolje za njihovu djecu je i protuustavno!

VL
LE
lebar
20:57 03.10.2019.

kazneni progon u zemlji gdje je kriminal zagarantiran od samog vrha vlasti pod normalno

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
18:53 03.10.2019.

Roditelji koji odbijaju pružiti djetetu zdravstvenu skrb zaslužili su kazne, a onima kojima djeca obole od bolesti za koje im nisu pružili skrb neka se dodijeli kazna kakvu zaslužuju za ranjavanje ili ubojstvo.

VL
IB
iva.begovic
20:01 03.10.2019.

Iako necijepljenje djece držim vrlo, vrlo pogrešnim i nesavjesnim izborom roditelja, ova najava zatvorskih kazni nije ništa drugo nego obično zastrašivanje bez osnove. Od kada sanitarna inspekcija, koja jedina ovlaštena nadzirati provedbu cijepljenja, nije više u Ministarstvu zdravstva nego u u Državnom inspektoratu, nadzora po tom pitanju više uopće nema. Nema više tko pisati optužne prijedloge? Mogu se, na primjer, uvesti najstroži prometni propisi ali ako se ukine prometna policija, sve će ostati mrtvo slovo na papiru. . Neka novinari pitaju pravobraniteljicu tko će nadzirati i sankcionirati necijepljenje? Kako je to zamišljeno? Koliko je u zadnju godinu dana uopće bilo nadzora i optužnih prijedloga zbog necijepljenja? Hoće li se možda donijetii neki novi zakon da bi se popunila rupa u nadzoru ili izmjeniti važeći? Hoće li uvesti neku novu inspekciju? Meni se čini da se samo baca pijesak u oči i time građane omalovažava.

VL
DU
Deleted user
19:06 03.10.2019.

Dr. Škoro će na inauguraciji stručno dijagnosticirati ovu kompliciranu problematiku.

VL
PR
PrimoracRi
11:52 04.10.2019.

Brišete komentare . Pakaši.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:13 03.10.2019.

e sad, vi opet radite diskriminaciju, sad već ljude diskriminirate prema vrsti zločina koje su počinili... kazna se izriče novčano i uzimanjem slobode, a sve se može zamijeniti sa radom za opće dobro. u čemu je problem? to što mi u svojim glavama vidimo razliku? pa vidimo je i po pitanju raznoraznih ravnopravnosti. eto, rodna ideologija, što reći? ja znam da si ti žensko, takva si se rodila, al ti se osjećaš muškom, i tražiš da te svi tako doživljavaju i prihvate. i ti se čak daš operativno približiti muškom tijelu. za svaku normalnu osobu, koja ima svoj razum, ti i i dalje žena, al žena koja ima nekih problema, uglavnom psihičke prirode. međutim, politika ko politika, koja bi trebala štititi ljude, omogućavati razvoj, no često dovodi i do ratova, nasjedne manjinama koje kroz tu frulu zauzmu cijelu pozornicu i onda svi moramo slušati njih. svoj izbor moramo skrivati. jer će nas vlast i mediji, etiketirati kao rasiste, diskriminatore...

VL
ZH
zhecko
16:58 03.10.2019.

A kaj bu rekel doktor Pernar !!!!

VL
Avatar izvidnik1
izvidnik1
11:38 03.10.2019.

Slažem se sa pravobraniteljicom. Kazniti svakog roditelj ako ne želi liječiti svoje dijete. Za primjer ostalim treba kazniti Gretine roditelje i sve one koji joj nedopuštaju liječenje u nekoj ustanovi nego ju koriste za promicanje svoje ideologije. Na švedski goli otok s njima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.