Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija

SPO: Hrvatska nema pravo propisivati antifašističke obveze

\'unutrasnja....zagreb.....02.03.2007. westin - madjunarodna konferencija ministara vanjskih poslova jugoistocne europe/  vuk draskovic foto: marko lukunic\'
Marko Lukunić/PIXSELL
29.03.2012.
u 08:14

Sabor je još 1993. godine rehabilitirao pripadnike Hrvatske domovinske vojske, podsjeća Srpski pokret obnove

Reagirajući na izjave hrvatskih dužnosnika o najavi rehabilitacije Draže Mihailovića u Srbiji pa i na zahtjev HDZ-a da Hrvatska povuče svog veleposlanika iz Beograda, reagirao je Srpski pokret obnove Vuka Draškovića koji otvoreno zagovara rehabilitaciju zločinca i četničkog pokreta. Stranka koju predvodi Vuk Drašković poručila je da je "Hrvatska posljednje mjesto na planetu koje ima povijesno ili moralno pravo sudu u Beogradu ili bilo kojem sudu u Europi i svijetu propisivati antifašističke i antinacističke obveze", piše beogradski Blic.

SPO podsjeća da je hrvatski parlament još 1993. godine rehabilitirao pripadnike Hrvatske domovinske vojske od 17. travnja 1941. do 15. svibnja 1945. i od tada sve ustaše i domobrani primaju ratne mirovine i invalidnine.

– Rehabilitirana je genocidna NDH, najvjernija ratna saveznica nacističke Njemačke, čiji su odredi napadali i Moskvu i Staljingrad i čija je vojska počinila genocid nad Srbima, Židovima i Romima. Usto je osuđenima za zločine u radni staž uračunato i vrijeme koje su, nakon oslobođenja Jugoslavije, proveli u zatvoru ili zarobljeničkim savezničkim logorima. Prošle je godine blizu 17.000 bivših ustaša i domobrana primilo mirovine koje su doskora bile veće od mirovina bivših partizana – navodi SPO u priopćenju dodajući kako Srbija na sve to nikada nije reagirala.

Komentara 251

Avatar delminium
delminium
15:23 29.03.2012.

Ovi što tvrde kaklo će nam netko uzeti more su isti oni koji su 1991 trvrdili da je sve južnije od Senja srpsko more. Kako je prošla njihova ideja o srpskom moru to su osjetili na svojoj koži. Njihova bjeda ogleda se u činjenici što susjedima žele zlo, mogu vam reći: Naše more lijepo čisto, ekološki vrlo bistro. Miriše puno više od kad nema srba-dije.

SP
spartak
15:38 29.03.2012.

Gle, nisam već dugo čuo za ovog super-četnika. Zar je još živ?

OB
-obrisani-
09:58 29.03.2012.

a u ustašama je bilo i srba..... pa ko je tu sad normalan ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije