Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj prijavljen policiji

Splitska odgojiteljica dobila otkaz: Pustila je djevojčicu (3) iz vrtića s nepoznatom ženom

Ilustracija
Pixabay/ilustracija
18.07.2023.
u 15:23

Otac djevojčice otišao je po kćer kada ju je ugledao između dvije nepoznate ženske osobe. Uzviknuo je njezino ime, a djevojčica mu je potrčala u zagrljaj

Odgojiteljici splitskog dječjeg vrtića prekinut je ugovor o radnom odnosu, nakon što je 21. lipnja trogodišnju djevojčicu preuzela starija ženska osoba koja nije bila na popisu osoba koje mogu doći po dijete. Odgojiteljica je prvo dobila opomenu pred otkaz, a nakon nekoliko dana istekao joj je i ugovor o privremenom radu. Dr. sc. Endica Radić Hozo, ravnateljica DV-a "Cvit Mediterana", pod koji spada i vrtić koji pohađa trogodišnja djevojčica, situaciju je nazvala nedopustivom i neprihvatljivom. 

"Sigurnost djece u vrtiću je za nas prioritet broj jedan, uz naravno, to da se djeca osjećaju sretna i zadovoljna. Meni je nedopustivo i neprihvatljivo da se ovako nešto dogodi i da se ovako prekrši protokol koji postoji u svim vrtićima u zemlji, a po kojem se zna tko može i po kojim uvjetima preuzeti djecu iz ustanove", rekla je za Slobodnu Dalmaciju te dodala kako je slučaj prijavila policiji kako bi se utvrdilo što se dogodilo. 

VEZANI ČLANCI:

Otac djevojčice otišao je po kćer kada ju je ugledao između dvije nepoznate ženske osobe. Uzviknuo je njezino ime, a djevojčica mu je potrčala u zagrljaj. Ona nije znala da se nešto neobično događa, a on je pitao dvije starije žene tko su i što rade. 

"Jedna se od njih sagnula prema djetetovom licu i zagledala se te je rekla: 'Nije to moje dite', a druga ju je počela zafrkavati da je uzela krivo dite", opisao je član obitelji te se zapitao što bi bilo da je otac došao minutu kasnije. Otac je potom otišao u vrtić u kojem, kako ističe član obitelji, ne rade nadzorne kamere i nema kontrole ulaza. 

Starija žena se u vrtiću predstavila odgojiteljici na zamjeni kao "mamina mama". Odgojiteljica nije posumnjala s obzirom na to da je dijete krenulo sa ženom van bez pružanja otpora. 

VIDEO Biser s hrvatskih prometnica: Pogledajte kako je ovaj vozač odlučio zaobići gužvu

Komentara 5

LE
Levanto
20:15 18.07.2023.

Može biti svašta, pa i namještaljka

Avatar Medeni
Medeni
16:49 18.07.2023.

Bilo bi smiješno da nije jezivo.

Avatar Make my day
Make my day
16:07 18.07.2023.

Prije par godina su poslali djeda po unuka pa je starac doveo krivo dijete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije