Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel

Splitskoj bolnici nedostaje krvi, pozivaju dobrovoljne darivatelje

krv (1)
Arhiv Crveni križ
12.07.2011.
u 14:17

Zaliha ima za samo još dan-dva, a posebno im nedostaju negativne krvne grupe

Dr. Jela Mratinović-Mikulandra, voditeljica Odjela za transfuziju Kliničkog bolničkog centra Split, uputila je preko lokalnih radijskih postaja apel dobrovoljnim darivateljima krv da dođu i daruju krv. Naime, zbog izrazito visokih temperatura (u Splitu je u hladu 36 stupnjeva), brojnih intervencija, prometnih nezgoda, povećanog broja turista, u bolnici su povećane potrebe za krvi. Imaju zaliha samo za dan-dva.

Dr. Mratinović-Mikulandra poziva zdrave osobe starije od 18 godina da sutra između 7 i 18 sati dođu na Odjel transfuzije i daruju krv. Poglavito im nedostaju negativne krvne grupe, a od pozitivnih, na samom su kraju zalihe krvne grupe A+.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije