Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umrla na mjestu

Splitski vozač taksija optužen zbog smrti 26-godišnje pješakinje

Ilustracija
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
09.01.2020.
u 16:18

Brzinom od 67 kilometara na sat ušao u raskrižje dok je na semaforu bilo crveno svjetlo.

Zbog smrti 26-godišnje pješakinje u srpnju 2019. u Splitu, Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 34-godišnjeg vozača taksija Gorana P., doznaje se u četvrtak na Županijskom državnom odvjetništvu.

Prometna nesreća dogodila se lani u srpnju usred dana na raskrižju Dubrovačke i Vukovarske ulice, a 26-godišnja djevojka smrtno je stradala dok je čekala zeleno na semaforu za pješake.

Vozača taksija Škoda Octavija, 34-godišnjeg Gorana P. iz Splita, tereti se da je brzinom od 67 kilometara na sat ušao u raskrižje dok je na semaforu bilo crveno svjetlo.

Njegovo taksi vozilo prvo je udarilo u osobni automobil Peugeot 107 koji je bio u vožnji, i koji je odbačen na nogostup gdje je stajala 26-godišnja pješakinja. Djevojka je od siline udara odbačena na drugu pješakinju te udarila u parkirano vozilo, pala na tlo i nastavila kliziti još nekoliko metara. Pješakinja je pri tom zadobila teške tjelesne ozljede, od kojih je umrla na mjestu nesreće, navodi se u optužnici. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije