Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na rubu sloma

Splitski vinari blokirat će idućeg tjedna trajektnu luku

dalmacijavino
Nino Strmotić/Pixsell
15.02.2011.
u 15:01

Splitski vinari ogorčeni su ponašanjem Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Ako do petka ne dobiju dvije od četiri zaostale plaće, radnici Dalmacijavina blokirat će sljedećeg tjedna splitsku trajektnu luku!

– Nemamo više što čekati. Stalno nam obećavaju, a ništa od dogovorenog ne izvršavaju. Ostaje nam jedino blokada luke i prosvjedi izvan kruga tvornice – kazao je za Večernji list Lukica Bucat, predsjednik Nezavisnog sindikata u Dalmacijavinu.

Splitski vinari ogorčeni su ponašanjem Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju. Na sastanku izvršnog odbora sindikata odlučili su da neće dopustiti preseljenje tvornice iz trajektne u sjevernu luku dok im se ne isplate zaostale plaće i dok Vlada ne donese odluku o raspisivanju trećeg natječaja za privatizaciju tvrtke. I dalje su u štrajku koji je počeo prije šest dana.

Oko 450 radnika na rubu je “živčanog sloma”.

Prošlog tjedna ministar Petar Čobanković obećao je da će dobiti dvije od četiri plaće i kako će se raspisati treći privatizacijski krug. Još uvijek čekaju.

Komentara 2

BE
belizar
15:07 15.02.2011.

nemojte ljudi prosvjedovati....budite sretni što \'imate\' \'rvacku. možete i travu kuhati i jesti, preživjet će te....nije bitno, glavno da imate \'rvacku! zar nismo tako sami, bez prisile odlučili 1990-te?

CI
cici14
15:31 15.02.2011.

Ajoj Dalmacijavino blokirat će luku! Pa ni valjda da će sad od morske vode praviti vino, iako im i ovo od kišnice nije bilo bogzna što. Napijte se, imate resurse, budite Hrvati, a vlasnik nek plati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije