Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija spašavanja

Splitski vatrogasci šmrkom spasili macu Baču s čempresa

maca baca,spašavanje mačke,domaća mačka (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/9
26.02.2012.
u 13:13

Ispod čempresa su razapeli mrežu, no maca je pala na travu i pritom pretrpjela lakše ozljede.

Kako jučer nisu uspjeli spasiti macu koja se popela na čempres visok 18 metara na Bačvicama izazvavši pozornost mnogobrojnih, rano jutros na Bačvice su stigli pripadnici HGSS-a, veterinari, stanovnici tog predjela i ljubitelji životinja.

Namjeravali su macu uspavati kako bi pala s čempresa, međutim od tog su pokušaja odustali. Planirali su da je ne diraju dva dana ne bi li sama sišla. No, Tomislav Zaninović, predsjednik Gradskog kotara Bačvice, ustrajan u nakani da macu danas spase, pozvao je vatrogasce kako bi je šmrkom "natjerali" da siđe s čempresa ispod kojeg su razapeli mrežu.

Maca je međutim pala na travu. Veterinari su je pregledali i utvrdili samo lakše ozljede. Prikopčali su je na infuziju, dali injekciju protiv bolova i nahranili. Nekoliko dana će biti na promatranju. Ljubitelji životinja mole građane da je udome. Ako se nitko ne javi, hrabru splitsku macu vratit će na Bačvice.

Ključne riječi

Komentara 40

IS
istima
13:36 26.02.2012.

Ma cijelu noć nisam mogao spavati od sikiracije......

AM
a_morte_i_rossi
13:39 26.02.2012.

stvarno su debili...pazi ti njih sa mrezom i onda je jos nisu uspjeli uloviti...mislim ono....no comment..

BU
Bune
13:32 26.02.2012.

Dobro da macu nisu upucali i tako je spasili s drveta.Moj lijepi bože koliko ima debila u vatrogascima , trebali su samo macu ostaviti a ona bi sišla sama. Nego su macu oborili i skoro je ubili. Svaka čast debili za ovo čete dobiti nagradu od gradonačelnika Keruma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije