Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Palača pravde

Splitski sud dobio novi Ured za podršku žrtvama i svjedocima

Branko Hrvatin
Patrik Macek/Pixsell
20.04.2011.
u 15:17

Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda, u vezi s presudom hrvatskim generalima kaže da suci kao profesionalci presude gledaju i na drugi način te se nada da će ih i obrana tako vidjeti

Zamoljen da komentira presude hrvatskim generalima, Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda, rekao je u Splitu da suci kao profesionalci presude gledaju i na drugi način te da se nada da će ih i obrana tako vidjeti i postupiti. Nije želio komentirati presude, ali ipak je kazao da postoji kontradiktornost jer, ako je u pitanju zločinački pothvat, onda to nema veze s pojedinačnim slučajevima.

Inače, službenim posjetom Splitu predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina, državne tajnice Ministarstva pravosuđa Tatijane Vučetić, veleposlanice Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj Stelle Ronner-Grubačić i stalne predstavnice UN-ova Programa za razvoj u Hrvatskoj Louise Vinton, obilježeno je na Županijskom sudu otvaranje novog Ureda za podršku žrtvama i svjedocima. U Hrvatskoj trenutačno djeluje sedam takvih ureda koji pružaju emotivnu podršku i praktične informacije svjedocima koji svjedoče u sudskim postupcima. Uredi u Splitu, Rijeci i Sisku počeli su s radom 1. siječnja ove godine. Od 2008. do danas pružili su podršku i savjetovanje za gotovo šest tisuća svjedoka.

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin "održao" je predavanje medijima kazavši kako nisu dovoljno pratili ni prezentirali napore koji se poduzimaju oko unapređenja sudstva. Drži da nije bio dobro praćen novi projekt – Uredi za podršku žrtvama i svjedocima bez čega oni neće postići maksimalan rezultat. Tvrdi da su tim projektom pokazali predanost, kontinuitet i pažnju svim strankama u sudskim postupcima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije