Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je spasio HGS?

Splitski SDP i HNS: U koaliciji s Kerumom je HDZ, a ne mi!

splitsko vijeće, kerum (1)
Ivana Ivanović/PIXSELL
13.03.2012.
u 11:55

– HDZ je pobjegao sa sjednice da ni bi digli svoje tri ruke za referendum i tako spašavaju Željka Keruma – zaključio je Jurjević.

– Sanja Bilač zna da ne može nadopunjavati dnevni red nakon što je izglasan. Namjerno je to učinila u ponedjeljak da bi mogli pobjeći sa sjednice i kako HDZ-ovi vijećnici ne bi morali dignuti svoje tri ruke za referendum o povjerenju Željku Kerumu – kazao je Marin Jurjević, predsjednik splitskog SDP-a, i dodao da će tužiti Sanju Bilač jer je izjavila da s Kerumom ima firmu.

Osim toga, nezavisni Luka Roguljić prikupio je devet potpisa kojima traži da se ne dnevni red sljedeće sjednice stavi zahtjev za smjenu Nevenke Bečić pa Bilač nije imala potrebu za "igrokaz", kako je rekao Jurjević.

Čelnici splitskog SDP-a i HNS-a ustvrdili su da je upravo HDZ u koaliciji s Kerumom, a ne oni.

– Nisu htjeli potpisati našu inicijativu za raspuštanje Gradskog vijeća, podržali su proračun i rebalans proračuna, a u ponedjeljak su otišli sa sjednice. Rekli su da će se vratiti, ali nisu – istaknuo je Jurjević.

Goran Kovačević, predsjednik splitskog HNS-a, govorio je o neprirodnom, podvojenom odnosu HDZ-a prema Kerumovoj stranci.

– Tvrde da nisu zajedno i javno se svađaju, a formalno koaliraju i surađuju. To je zapravo poznato u medicini i psihijatriji – rekao je Kovačević.

Ključne riječi

Komentara 5

KT
Karika Tura
12:46 13.03.2012.

Mislim ne razmem, kaj su se tolko okomili na Keruma? Pa to je još jedino mjesto u Hrvatskoj gdje SDP i HNSnemaju apsolutnu vlast :) I usotalom tko vas što pita, narod bira a ne stranke, a narod je izabrao. Keruma. Do izbora ništa. A sljedeći puta trebaju splićani ponovno dobro izabrati, nikog od vas da nas opet zabavljate svojim gluparijama dok u pozadini navlačite gradonačelnika za rukav i ne vadite mu glavu iz guzice kao što to uglavnom radite na svim razinama , pa i u vanjskoj politici. Fuj.

N7
No.77
13:13 13.03.2012.

Mi vas samo pljačkamo, i to van koalicije!

Avatar Aristarh
Aristarh
22:49 13.03.2012.

Hrvatske političke stranke su skup političkih strvinara koji nemilice razaraju zdravo tkivo države i zato im je nezavisni kandidat crvena krpa pred očima. Kerum je nezavisan na svim podrućjima a posebno s lovom koja je očajnički motiv za sve strvinare iz stranaka od HDZ-a do SDP-a. Strvinari su u strankama posloženi hijerarhijski poput ćopora kojota, i svaki za sebe sanja u karijeri da će doći i njegovo vrijeme. Očekujem u budućnosti da će nezavisni kandidati imati sve više uspjeha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije