Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže ih 150

Splitski metalci s tri autobusa dolaze prosvjedovati u Zagreb

željezara (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
20.10.2010.
u 12:31

U četvrtak u 13 sati dolaze pred DORH. Za svoju situaciju krive Čačića, koji im nije dao posao za autoceste, Sanadera, koji ih je prodao Zlomrexu, i Kosor jer nije riješila problem.

Radnici splitske Željezare, njih 150, danas će prosvjedovati u Zagrebu. Tri autobusa kreću u 7 sati od tvorničke zgrade u Kaštel Sućurcu, u Lučkom ih čeka policija, a u 13 sati najavili su svoj dolazak pred zgradu DORH-a. 

- Dat ćemo dokumente vezane za privatizaciju Željezare. Dogovarao ju je osobno bivši premijer Ivo Sanader. To će biti naš doprinos borbi protiv korupcije - kaže Mladen Bekavac, predstavnik radnika Željezare Split. Napominje da za stanje u tvrtki ne žele okriviti samo aktualnu i HDZ-ovu Vladu, jer se Željezara počela uništavati 2003. godine.

- Tražili smo da nam se da posao za HAC, a tadašnji ministar Čačić poručio nam je da se za svoje mjesto izborimo na tržištu. Široko je otvorio vrata uvoznim lobijima i jeftinom, nekvalitetnom čeliku iz Ukrajine i Turske zbog čije ćemo ugradnje tek imati problema - tvrdi Bekavac.

Kaže da radnici žele prijam premijerke Jadranke Kosor.

- Nju njezini ministri izvještavaju da se nešto radi, a ne radi se ništa, odnosno ne rade dobro. Primjerice, stigao nam je iz HFP-a prijedlog teksta za natječaj za iznajmljivanje Željezare. Interes postoji, ali tekst koji su poslali nije dobar jer oni očito ne znaju tehnologiju Željezare - kaže Bekavac. Uz iznajmljivanje Željezare, kaže on, paralelno se mora raditi i na rješavanju vlasničkih odnosa.

Nakon prosvjeda pred DORH-om splitski će metalci prosvjedno prošetati središtem Zagreba. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije