Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVRBI IH BRODOSPLIT

Splitski HDZ poručio: Svi smo mi škverani!

brodosplit
Ivo Čagalj/Pixsell
22.09.2010.
u 14:35

HDZ-ovci tvrde da Keruma zanima samo njegov vlastiti interes, a ni SDP ne predlaže nikakva rješenja za izlazak iz krize.

- Svi smo mi škverani! Bit ću prvi u koloni prosvjednika ako se bude ukidala brodogradnja, ali ne smije se radnicima manipulirati, kazao je na konferenciji upriličenoj nakon prosvjeda više od 3 tisuće splitskih brodograditelja Dujomir Marasović, šef splitskog HDZ-a.

Zajedničku konferenciju za novinare posvećenu isključivo problemima Brodosplita održali su splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, predsjednik Županijskog HDZ-a Kruno Peronja i čelnik splitskog Dujomir Marasović. Poručuju svima kako je Vlada odlučila pomoći škveranima i kako će se u Splitu i dalje graditi brodovi!
Okomili su se i na Željka Keruma i SDP.

- Keruma se u Splitu ne tiče ništa osim njegova interesa, otišao je s tematske sjednice Gradskog vijeća o Brodosplitu i pokazao što misli o škveru, rekao je Marasović i dodao da ni  SDP ne predlaže nikakav izlaz iz krize.

- Istu politiku imaju Kerum i SDP, zaključio je.

- Vlada je uvijek pokrivala gubitke brodogradilišta. Vlada s premijerkom Kosor na čelu želi završiti preuzeti program restrukturiranja, a prihvaćanjem tog programa dobit će se jamstva koja nijednog zaposlenika neće ostaviti na cjedilu, izjavio je Kruno Peronja.

Župan Ante Sanader shvaća zabrinutost škverana, a najjača poruka javnosti, prema njegovu mišljenju, jest to što je Vlada obećala da će u svim razgovorima oko privatizacije Brodosplita sudjelovati predstavnici radnika i sindikalisti.

- Naš je problem što se za kupnju Brodosplita javila samo  jedna tvrtka, samoborski DIV. Brodogradnja je jedini brend na koji se naslanja razvoj ove županije, naglasio je Sanader.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
14:50 22.09.2010.

Splitski HDZ poručio: Svi smo mi škverani!-----------------jel ovo neka nova komedija za narod---pa taj isti hdz je uništio hrvatske škverove ili se boje u hdz dalmatinaca da im okrenu leđa

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
15:54 22.09.2010.

Psi laju,karavane prolaze

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
16:30 22.09.2010.

Svi ste vi : A.Gotovina,,M.Norac,sada škverani ,ja ću u ime vlade RH dodati još,,,budale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije