Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
split pride

Splitski HDZ: Otkud Ostojiću pravo da se miješa u gradske odluke

gay pride split
31.05.2012.
u 12:00

– Mi tu nismo na istoj valnoj dužini. Seksualnost bi trebala biti osobna stvar svakog pojedinca – kažu u splitskom HDZ-u.

– Moram se zapitati odakle prvom "pendreku" Hrvatske Ranku Ostojiću pravo da se miješa u ingerenciju lokalne samouprave, da određuje trasu te da ultimativno kaže: Treba biti riva! Možda živi u iluziji da je dobio prošle lokalne izbore. Ponavljam da je lokalna vlast nadležna za određivanje rute i ona je to i napravila – kazao je Mirko Ramljak, HDZ-ov vijećnik u Gradskom vijeću Splita, na konferenciji Gradskog odbora splitskog HDZ-a.

Zamjera ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću što se miješa u određivanje trase kojom će proći sudionici Split Pridea koji će se održati 9. lipnja.

Iznoseći stavove o predstojećoj povorci ponosa, splitski hadezeovci istaknuli su kako nisu za to da se ikoga progoni, ali mišljenja su kako sudionici gay pridea na silu drugima, koji su dominantni u hrvatskom društvu, nameću svoje stavove.

– Naš stav kao demokršćanske stranke dobro je poznat, mi tu nismo na istoj valnoj dužini. Seksualnost bi trebala biti osobna stvar svakog pojedinca. Mi kao kršćani i katolici ne mrzimo nikoga, nismo ni za kakve progone, ne želimo nikoga izopćavati iz društva, ali evidentno je da se radi o nametanju drugačijih sudova, suprotnih od onih koji su dominantni u hrvatskom društvu – izjavio je Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a.

Ključne riječi

Komentara 44

JV
j.vojvoda
12:15 31.05.2012.

RobyRoby Sto si htio reci,da tebe guze?

FL
flick
12:32 31.05.2012.

Sve je čovjek dobro reko.

RO
RobyRoby
12:09 31.05.2012.

svi se ovi iz HDZ-a guze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije