Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovanje pristupačno svima
Povratak na članak

Splitske srednjoškolke oduševljene su opremljenošću finskih škola i ugođajem

U Finskoj se školuju stari i mladi, profesore oslovljavaju imenom, u školi nemaju zvono

Komentari 5

DD
dr dragon
18:32 13.03.2019.

Vjerojatno im je kreativnost i inteligencija na prvom mjestu a ne ko kod nas ,,štreberaj"

VL
VJ
vjaceslav
18:36 13.03.2019.

hebote! "Škola ima frizersko-kozmetičarsko-pedikerski salon u koji dolaze klijenti izvana" !!! pa gdje to ima, osim u finskoj? koliko su finci napredovali svjedoči i činjenica da su oni koje sam svojevremeno upoznao dok sam navigavao bili opasni pijanci skloni potegnuti hladno oružje - a vidi danas! piju unutar svoja četiri zida i povremeno si pucaju u glavu.

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:04 14.03.2019.

ne vidim baš neki jaki nalet hrvata u finsku. njihovo današnje stanje, standard, je rezultat procesa koje su započeli pred 40 godina i od njih nisu odustajali radi dnevno političkih prepucavanja. a i inače nije normalno uspoređivati skandinavske narode sa nama, ne dijelimo niti jednu kulturnu crtu. totalno smo drugačiji. nama, neodgovornima, paše takav koncept života, jer sve gledamo prema visini plaće, i to uspoređujemo s našom plaćom, i u glavi imamo samo kako bi mi s tim novcem živjeli doma. vani naš čovjek živi slabije nego prosječan finac, nijemac, hrani se na najjeftinijim mjestima, na akcijama i rasprodajama su naši ljudi najbrojniji. kakav smo mi narod, znamo da živimo na najljepšem komadu zemlje, al nam to nije dosta, ne radimo ni pet posto kolko bi trebali i mogli, al zato u drugi tanjur gledamo više nego ijedan narod.

VL
Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
17:46 13.03.2019.

Finci zaostaju, meni se više sviđa ovo u pojedinim frizerajima kod nas - ostaviš glavu u frizerskom i odeš na cugu a za sat vremena ju podšišanu pokupiš 😂

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.