Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Splitske medicinske sestre dobivaju punu jubilarnu nagradu?

Primjerice, sestre s pet godina staža dobile su po 500 kuna, a trebale su po 1800 kuna, dok su one sa 45 godina staža dobile po 2500, a trebale su po devet tisuća kuna.
11. studenoga 2014. u 16:23 5 komentara 1126 prikaza
medicinske sestre
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Splitske medicinske sestre dobile su prvostupanjsku presudu po kojoj im poslodavac treba isplatiti razliku do punog iznosa jubilarnih nagrada za prošlu i ovu godinu. U splitskom KBC-u zakinuto je tristotinjak sestara, a s obzirom na to da njihov sindikat nije potpisao ugovor s Mirandom Mrsićem kojim su umanjene visine jubilarnih nagrada, ta presuda, potvrdi li je Županijski sud, otvara put svim medicinskim sestrama u Hrvatskoj da dobiju razliku koja nije mala.

Primjerice, sestre s pet godina staža dobile su po 500 kuna, a trebale su po 1800 kuna, dok su one sa 45 godina staža dobile po 2500, a trebale su po devet tisuća kuna.

– Imamo još problema. Pokušavamo riješiti nezakonitosti s putnim troškovima zbog čega smo također tužile poslodavca, odnosno splitsku bolnicu – otkriva nam Silvana Ganza, predsjednica splitske podružnice Sindikata medicinskih sestara i tehničara.

Naime, tvrdi ona, u zadnjih 15 godina sve su novoprimljene sestre i tehničari morali dati splitske adrese, a ne svoja prava prebivališta jer je politika još od ravnatelja dr. Duje Marasovića bila da se ne zapošljava kadar kojem treba plaćati više od prve autobusne zone.

>>Država zdravstvo treba čuvati kao kap vode na dlanu

>>U godinu dana 400 medicinskih sestara napustilo Hrvatsku

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
HS kožnu bolest
Hidradenitis suppurativa
Bolesnici koji imaju HS kožnu bolest često pate od depresije i anksioznosti, a najbitnije je bolest prepoznati na vrijeme
  • doktorica:

    glavno da zagrebačke ne dobiju ništa...

  • Deleted user:

    država u državi, ko da nejedu s istih jasli

  • kasuv:

    u moj firmi privatnoj tenitko ne pita za jebilarne mimam više od 40 gog nikada nikakve naknade za staž zato ne pričajte gospodo sa sigurnom plačom