Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija traži vlasnika
Povratak na članak

Splitska zračna luka zatvorena zbog drona. Avioni morali kružiti

Promet ni u jednom trenutku nije bio ugrožen, rekli su iz Zračne luke Split

Komentari 3

CH
chemica
14:46 16.07.2019.

Ima jedan za 400 kuna u kauflanda. Kad ga stave na akciju, bit će i za manje. Prava prilika da lokalni mandrilo nabavi cijeli roj pa ga ustremi na neki airbus. Putnici će svakako uživati u prizoru, a turisti na plaži još i više.

VL
PI
Pikador
22:18 16.07.2019.

Dron je lako osigurati ******** Već raspolažem sa drugom generacijom dron za foto snimanje. Oni koji imaju GPS a to je većina skupljih ima ugradjen popis zabranjenih zona i dron upozorava i bez prisile neće da uzleti kraj aerodroma .. Kod Krčkog aerodroma je to u radijusu 5 km oko tornja (isprobali mi). Inače svaki moderan aerodrom treba danas imati u kontroli leta scaner frekvencija koje koriste dronovi. I čim se koji pojavi u eteru kontra emisijom dronu ili dronovima treba blokirati kanal i oboriti ih (to čak i Iranci znaju i obaraju i kodirane kanale USA vojnih dronova). To je tako jednostavno da i amateri studenti PMF-a to mogu i vidio sam na svoje oči. Priče o specijalnim elektronskim puškama su priče da se izvuče veliki novac iz HV. Možda je i ovaj „neočekivani i opasan“ let drona ista priča da se aerodromu proda jednostavna stvar za velike pare. Sapienti sat.

VL
TR
tramontana
16:16 16.07.2019.

Dva aviona preusmjerena u Zadar, a drugi kružili. I nije bilo opasnosti. Onda lipo dajte nagradu tom dronašu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.