Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE BIO PRIJAVLJIVAN

Splitska policija još ispituje 54-godišnjeg ubojicu bivše partnerice u trgovini

Split: Zapaljene svijeće ispred Lidla u kojemu je ubijena zaposlenica
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
01.12.2021.
u 13:26

Potom ju je nožem napao i izbo nekoliko puta, sve dok ga do dolaska policije nije zaustavio zaštitar te kupci koji su se našli u trgovini

Splitsko-dalmatinska policija još uvijek kriminalistički istražuje i ispituje 54-godišnjeg Željka Đekića koji je u utorak nožem do smrti izbo svoju bivšu 44-godišnju partnericu na njenu radnom mjestu u trgovačkom lancu u Splitu, doznaje se u srijedu iz policije.

Za sada se pouzdano ne zna surađuje li napadač s policijom te odgovara li na njihova pitanja vezana uz ubojstvo bivše partnerice V. P. koje je počinio naočigled brojnih kupaca.

Neslužbeno se doznaje da osumnjičeni Đekić navodno do sada nije bio prijavljivan za obiteljsko nasilje. 

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb Ante Bjažević novinarima je jutros potvrdio kako to dvoje bivših nevjenčanih partnera, koji imaju zajedničko maloljetno dijete, dosad nisu bili u tretmanu njihova centra. Centar će se javiti obitelji maloljetnog djeteta jer mu žele dati stručnu podršku, najavio je Bjažević.

Ubojstvo se dogodilo u utorak nešto prije 15 sati kada je, po pričanju očevidaca koji su se zatekli u kupnji, u trgovački lanac na Pojišanskoj cesti ušetao Željko Đekić, koji je prvo verbalno napao svoju bivšu partnericu koja je u to vrijeme slagala artikle na police. 

Potom ju je nožem napao i izbo nekoliko puta, sve dok ga do dolaska policije nije zaustavio zaštitar te kupci koji su se našli u trgovini.

U dućanu je pronađen i nož kojim je prodavačica ubijena, a jedna od očevitkinja kazala je kako je Đekić u vrijeme dok je napadao bivšu partnericu vikao kako mu tri mjeseca nije dala vidjeti dijete.

Policija je sinoć iz trgovine izuzela materijalne dokaze, kao i s tijela uhićenog Đekića na kojem je bilo puno krvi ubijene.

Njene kolegice i kolege cijelu su noć ispred trgovine palili svijeće, a ujutro su im se pridružili i građani. Trgovina zbog cijele situacije danas neće otvoriti vrata.

O tome da treba stati na kraj femicidu sinoć su se oglasile i iz udruge Domine, a jutros je gradonačelnik Ivica Puljak, uz izraženu zgranutost tim ubojstvom, pozvao sve građane da prijavljuju nasilnike.

>> VIDEO Koje su najsigurnije zemlje za putovanje u svijetu? Pogledajte kako na ljestvici stoji Hrvatska

Komentara 2

PP
pavisic.pajo
14:05 01.12.2021.

Milicija bi ispitivanje završila još jučer.

ID
ivo.dzinic
16:24 01.12.2021.

Šta ga imaju ispirtvati. Došao naoružan hladnim oružjem znači došao ju je ubiti. Ne treba trošiti pare ni na suđenje već smeće zatvoriti u vlažni podrum neka trune kad smo već ukinili smrtnu kaznu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije