Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST GRAĐANA

Splitska policija: Jeste li uočili da vas promatra ovaj sumnjivi crni tip?

SafetyNet-Bitka za sigurnost
Foto: PU splitsko-dalmatinska
1/6
07.02.2024.
u 10:38

Splitska policija odlučila je poduzeti još jedan korak u zaštiti građana od opasnost na internetu.

Usprkos naporima policije da informira građane o opasnostima koje vrebaju na internetu, postoji značajan dio populacije koji još uvijek ne shvaća takva upozorenja ozbiljno. Mnogi nisu svjesni da njihova lakomislenost u dijeljenju osobnih podataka može rezultirati vrlo neugodnim situacijama i značajnim financijskim gubicima, zbog čega je splitska policija odlučila poduzeti još jedan korak u zaštiti građana.

Odlučili su, naime, oblijepiti autobuse plakatima i u njih postaviti informativne materijale. Skeniranjem koda s plakata i materijala možete skinuti aplikaciju "SafetyNet-Bitka za sigurnost", koja educira građane kako se zaštititi od negativnih izazova u virtualnom svijetu.

"Jutros za vrijeme putovanja u školu ili na posao autobusima javnog gradskog prijevoza Promet d.o.o., jeste li uočili da vas promatra crni 'tip' koji skriven iz računala ili mobitela vreba vaš novac. S plakata i infomaterijala postavljenih u autobusima gleda vas sumnjivi crni muškarac iza računala, spreman da ukrade vaš novac.

Ne dopustite mu da vas okrade za vrijeme dok na internetu kupujete ili prodajete stvari, želite platiti račune ili pokušavate obaviti poslove. Ne dopustite mu da lažnim mailovima, SMS-ovima, lažnim računima, 'odličnim' ponudama zarade ili romantične veze, bespovratno otme vaš novac.

VEZANI ČLANCI:

Ako ga danas tijekom dana sretnete za vrijeme vožnje autobusom, kliknite na QR code i skinite na svoj mobitel aplikaciju 'SafetyNet-Bitka za sigurnost'. To je prvi korak koji trebate napraviti kako bi imali pravu informaciju kako se zaštititi. Nakon toga dodatno se informirajte na stranici Policijske uprave splitsko-dalmatinske", priopćila je splitska policija, upozoravajući još jednom da čuvate svoje osobnu imovinu i podatke od nepoznatih osoba s weba.

VIDEO Nezapamćena prevara: Žena (63) u dubrovačko-neretvanskoj županiji uplatila više milijuna misleći da ulaže u kriptovalute

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije