Naslovnica Vijesti Crna kronika

Split Pride 2011.: DORH zaprimio kaznene prijave protiv 25 osoba

Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela prijave zbog kaznenih djela počinjenih povodom i tijekom \"Split Pridea\" održanog lani u lipnju
27. travnja 2012. u 22:03 55 komentara 3 prikaza
Split pride
Foto: Dino Stanin/Pixsell

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu od Policijske uprave splitsko-dalmatinske zaprimilo je kaznene prijave protiv 25 osoba zbog kaznenih djela počinjenih povodom i tijekom \"Split Pridea\" održanog 11. lipnja 2011. u Splitu, izvijestio je DORH na svojim internetskim stranicama.

Protiv 22 osobe su podnesene kaznene prijave zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja i povrede prava na okupljanje i javni prosvjed, sve u svezi zločina iz mržnje dok su protiv dvije osobe podnesene prijave zbog kaznenog djela rasne i druge diskriminacije. Jedna osoba je prijavljena zbog kaznenog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Vezano za spomenute prijave, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je do sada podnijelo Općinskom sudu u Splitu optužne prijedloge protiv 16 osoba, dok se protiv dvije osobe Županijskom sudu u Splitu podnijeti prijedlozi za poduzimanje određenih istražnih radnji. Protiv trojice prijavljenih osoba su odbačene kaznene prijave.

Prijavljena su i četvorica maloljetnika. Prema dvojici je Općinskom sudu u Splitu podnesen prijedlog za primjenu odgojne mjere, a prema jednom maloljetniku je istom sudu podnesen zahtjev za pokretanje pripremnog postupka, dok je prema jednom maloljetniku u tijeku postupak posredovanja.

Do 11. travnja 2012. Općinski sud u Splitu je u ovim predmetima donio sedam osuđujućih presuda, ističe se u priopćenju.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu i djelatnici Policijske uprave splitsko-dalmatinske održali su koordinacijski sastanak vezano za postupanje povodom održavanja \"Split Pridea 2012.\", kao i vezano za provođenje izvida povodom osnivanja Facebook grupe koja poziva na netrpeljivost prema pripadnicima LGBT populacije.

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

  • PROTIVNIK_NEPRAVDE:

    *****bi ga opet nema kamocemo ili je negdje u poledjini sa roznim kostimom.

  • sargu123:

    Samim isticanjem svoje nastranosti kao nečeg "normalnog" izazivaju revolt i bijes ljudi normalnog ponašanja ! Da se malo manje pokazuju u javnosti i ne provociraju sve bi bilo OK. Ovako , sami nek snose posljedice svog ponašanja. E, da. Mislim ... prikaži još!m da im se osiguranje nikako ne treba platiti iz proračuna. Ako si ga žele nek si ga plate sami !

  • -obrisani-:

    Jadni meni ih je zao . . .