Naslovnica Vijesti Hrvatska

Split građanima polomljenima na snijegu mora platiti 50.000 kn

Na čelu grada Splita te zime bio je bivši gradonačelnik Željko Kerum.
11. listopada 2014. u 23:16 10 komentara 1005 prikaza
Split
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Županijski sud u Splitu donio je dvije pravomoćne presude u korist dvoje građana koji su polomili palčane kosti na zaleđenim ulicama Splita 2012. godine, piše Slobodna Dalmacija.  

Grad će te dvije presude koštati oko 50 tisuća kuna, od čega 20 tisuća kuna ide samo na sudske troškove. Spor sa Splitom dobila je 51-godišnja Marija B., koja je u veljači 2012. godine pala u Ulici Stanka Vraza te joj Grad za odštetu i sudske troškove mora isplatiti ukupno 24.729,47 kuna. U sudskom sporu grad se branio činjenicom da su građani bili upozoreni.

Spor sa Splitom dobio je i 60-godišnji Boris A. kojemu grad za sudske troškove i odštetu mora isplatiti 24.952,14 kuna. Na čelu grada Splita te zime bio je bivši gradonačelnik Željko Kerum.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • simo.zgela:

    Da,kao da ce to grad Split platiti. Pa Grad Split nije zivo bice,dakle platit cete sami sebi iz gradske blagajne,a buduci da ce gradska blagajna biti laksa za tko zna koliko para do kraja,vjerovatno ce vam porasti komunalije i porezi.

  • Tihi:

    Ova država živi od suda 30-50% zarade je od njih... Obračajte se sudovima jel oni sude duuuugo i doooobro zarade za presude koje su uglavnom "po zakonu" -RH ili balkanije ! Jako krivo i neistinito to pomisliti ili nazavti presude ... prikaži još!de poštene ili oslobodi bože kako su poštene - pravedne ! Pravda je nešto sasvim drugo.

  • chemica:

    Izrugivalo se iz tih nesretnih "padača", a sad kao da i nije smiješno. Još kada bi glavni krivac platio ceh...Veliki i od naroda sveobožavani Kerum...Do kada ćemo plaćati svinjarije nesposobnih političara? Ha, Splićani? A na vrime smo vam govorili mi ... prikaži još! purgeri. Nemojte za Bandića! Pardon, Keruma.