Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili spor

Split građanima polomljenima na snijegu mora platiti 50.000 kn

Split
Ivana Ivanović/PIXSELL
11.10.2014.
u 23:16

Na čelu grada Splita te zime bio je bivši gradonačelnik Željko Kerum.

Županijski sud u Splitu donio je dvije pravomoćne presude u korist dvoje građana koji su polomili palčane kosti na zaleđenim ulicama Splita 2012. godine, piše Slobodna Dalmacija.  

Grad će te dvije presude koštati oko 50 tisuća kuna, od čega 20 tisuća kuna ide samo na sudske troškove. Spor sa Splitom dobila je 51-godišnja Marija B., koja je u veljači 2012. godine pala u Ulici Stanka Vraza te joj Grad za odštetu i sudske troškove mora isplatiti ukupno 24.729,47 kuna. U sudskom sporu grad se branio činjenicom da su građani bili upozoreni.

Spor sa Splitom dobio je i 60-godišnji Boris A. kojemu grad za sudske troškove i odštetu mora isplatiti 24.952,14 kuna. Na čelu grada Splita te zime bio je bivši gradonačelnik Željko Kerum.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

Komentara 10

SZ
simo.zgela
09:07 12.10.2014.

Da,kao da ce to grad Split platiti. Pa Grad Split nije zivo bice,dakle platit cete sami sebi iz gradske blagajne,a buduci da ce gradska blagajna biti laksa za tko zna koliko para do kraja,vjerovatno ce vam porasti komunalije i porezi.

MX
Mister X
09:29 12.10.2014.

Ova država živi od suda 30-50% zarade je od njih... Obračajte se sudovima jel oni sude duuuugo i doooobro zarade za presude koje su uglavnom "po zakonu" -RH ili balkanije ! Jako krivo i neistinito to pomisliti ili nazavti presudede poštene ili oslobodi bože kako su poštene - pravedne ! Pravda je nešto sasvim drugo.

MJ
markezic.joso
16:40 12.10.2014.

Evo to je naše sudstvo, sada grad treba njih tužiti zašto su izišli van svoje kuće mislim sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije