Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevruće im je

Splićani zbog vrućina traže odgodu početka nastave

'31.03.2011., Zagreb - Osnovna skola Ivana Gundulica u Gundulicevoj ulici 23. Reportaza o skoli. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
21.08.2012.
u 13:41

Iako su sa zahtjevom zakasnili dva mjeseca, očekuju da će ministarstvo odobriti pomicanje početka školske godine za 10. rujna

Splitsko-dalmatinska županija uputila je zahtjev Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta da nastava u školama na njezinu području počne tjedan dana kasnije nego u ostalim dijelovima Hrvatske. Zdravko Omrčen, županijski pročelnik za prosvjetu očekuje da će, s obzirom na vrućine i turističku sezonu koja je i dalje u punom jeku, odgovor biti pozitivan iako su sa zahtjevom zakasnili više od dva mjeseca.

– Postoji pravilnik po kojemu smo mi kao županija zahtjev trebali uputiti do sredine lipnja. Tada smo imali sastanak na kojem nisu sudjelovali predstavnici osnovnih škola iz Splita i donijeli zaključak da ćemo tražiti odgodu. Međutim, usprotivili su se splitski ravnatelji pa smo odustali jer nismo imali jedinstven stav. Situacija se sada promijenila. Jučer su od mene ravnatelji splitskih osnovnih škola tražili da sada uputim zahtjev za odgodu što sam i učinio – kazao nam je Omrčen.

Kaže da pravilnik treba mijenjati jer u lipnju ni meteorolozi ne znaju kakvo će vrijeme biti u rujnu, ali još uvijek je na snazi.

– Vidjet ćemo hoće li ministarstvo biti fleksibilno i uvažiti naš zahtjev iako ima pravne osnove da nas odbije – zaključio je Omrčen. Ako ministarstvo odobri, nastava bi na području Splitsko-dalmatinske županije počela 10. rujna.

Komentara 12

DU
Deleted user
15:26 21.08.2012.

Danas je u Splitu bilo 32°C, u Zagrebu, Sisku, Osijeku, Bjelovaru 35°C, Daruvaru 37°C. Da li gradovi na u kontinentalnoj Hrvatskoj traže odgodu početka škole zbog vrućina? Nek' prestanu kukati i zapomagati, jer na kontinentu prži jače nego kod njih,, i na kontinentu je u školama vruće, niti ovdje škole nemaju klima uređaje. Dok im padne snijeg cijeli Split zamre i rade dramu od toga. Dok je vruće opet kukaju.

OS
osmica
17:27 21.08.2012.

Tjedan dana odgode će ih sigurno spasiti ! Sada im je prevruće, ne funkcioniraju... Kada padne snijeg,nisu navikli,nemaju postole za snijeg, ne funkcioniraju... U Zagrebu djeca idu u školu i na 35 C i kada nije počišćen snijeg, a ii mene u privatnoj firmi nitko ne pita jel mogu doći i raditi. Ima tko će moći ako ja neću !

DU
Deleted user
14:59 21.08.2012.

Ministarstvo ne bi trebalo prihvatiti ovaj prijedlog. Vruće će bit sve do studenog i što bi onda trebalo odgađat nastavu do Božića? A poslije Božića će past snijeg i onda zbog kataklizme od leda i snijega i opet ne bii trebalo bit škole u Splitu i županiji. Termine nastave ne bi trebalo mijenjati jer se ne mijenjaju ni termini operacija, prvenstva u nogometu niti građevinskih radova. Morat ćemo se prilagoditi novim klimatskim okolnostima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije