Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vlada kaos

Splićani do novoga trgovačkog centra hodali po vrelom asfaltu

city centar (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/7
12.11.2010.
u 12:38

Na sjednici Gradskog vijeća Željko Kerum obznanio je da centar nema protupožarnu zaštitu. Nakon nekoliko sati stigla je uporabna dozvola!

S tri sata zakašnjenja ipak je svečano otvoren City One Centar na splitskom Brniku. Čekala se uporabna dozvola za objekt u koji je uloženo 140 milijuna eura!

Otvaranje je obilježio prosvjed vlasnika zemljišta na kojem je izgrađena pristupna cesta. Tijelima su blokirali prometnicu s južne strane trgovačkog centra, a među njima je bila i Zdenka Žunić, Severinina sestra. Poručili su da Željko Kerum i Paško Rajčić neće preprodavati njihovu djedovinu preko hrvatske granice.

Građani su organizatorima psovali “sve po spisku”, policija je regulirala promet, bageri su asfaltirali pristup centru. Svi su hodali po vrelom i ljepljivom asfaltu.

Gradonačelnik Željko Kerum nekoliko sati prije, na sjednici Gradskog vijeća, rekao je da centar nema protupožarnu zaštitu te da je problem u tome što se investitor i vlasnici parcela nisu nagodili. Kerum je na otvorenju kazao da mu je žao prosvjednika, vlasnika zemljišta, ali da Grad s time nema ništa.

– Dobro je što se centar otvorio, važna su nova radna mjesta, Gradu je u interesu da zaposli što više ljudi. Nije lako biti arbitar između investitora i vlasnika parcela. Grad radi zakonito – rekao je splitski gradonačelnik.

Na sjednici Gradskog vijeća Splita Kerum je lopticu prebacio na investitora tvrdeći da Grad ni za što nije kriv te da je kriv investitor koji se trebao nagoditi s vlasnicima  zemljišta i ishoditi potrebne dozvole.

Komentara 32

KI
kiki29
17:25 12.11.2010.

koje su to ofce, pa i nisu za drugo nego da ih se šiša...

FE
Felicijen
17:30 12.11.2010.

Ako su ljudi na toliko muka spremni samo da ostanu bez novaca i potroše ih na bedastoće koje im poslije niti ne trebaju, onda nam još nije dovoljno loše....

SA
satar
20:09 12.11.2010.

Po vrelom asfaltu u studenom.Koji papak od novinara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije