Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA Parlamentarno povjerenstvo istražuje nabavu vozila za Vijeće ministara

Špirić i Sadović moraju objasniti kupovinu auta

01.06.2009.
u 23:00

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH imenovat će na sljedećem zasjedanju posebno istražno povjerenstvo koje bi u roku od 45 dana trebalo ispitati i Parlamentu dostaviti izvješće koje sadrži podatke o svim automobilima koje je Glavno tajništvo Vijeća ministara BiH kupilo od 15. travnja prošle do 15. travnja ove godine, s točnim cijenama, načinu i opravdanosti kupovine automobila za potrebe državne Vlade.

Istraga
Parlament se odlučio na istragu nakon što su objavljene informacije da je za potrebe premijera Nikole Špirića kupljen najnoviji model audi Q7 po nevjerojatnoj cijeni od skoro 220.000 KM. Isti model audijeva vozila kupio je i Špirićev zamjenik i ministar sigurnosti Tarik Sadović. Međutim, njegovo je vozilo porezne obveznike koštalo 140.000 KM, pa je ostalo nejasno kako i zašto je za Špirićevo vozilo plaćeno 80.000 maraka više.

Ovi podaci, ali i činjenica da i Špirićev i Sadovićev ured od ranije raspolažu s nekoliko drugih luksuznih vozila, potaknuli su zastupnike na reakciju.

Vozila od 100.000 KM
Prema raspoloživim podacima, ostali članovi državne Vlade nešto su manjih apetita, iako se i oni vozaju u limuzinama čija je vrijednost blizu 100.000 maraka. Najdraži su im VW hibrid tuareg i audi A6.

-Mi posjedujemo podatke o astronomskim iznosima od 100.000 do više od 200.000 KM. Želimo da se službeno provjere te informacije i procedure nabave. Krajnje je neprimjereno da se u ovakvoj ekonomskoj situaciji državna Vlada rasipa novcem.

Ne možete s jedne strane pozivati građane da stegnu remen, a s druge kupovati skupocjene automobile, kaže zastupnik Denis Bećirović, koji je i bio inicijator pokretanja parlamentarne istrage koja uživa veliku potporu javnosti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije