Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik Buz-a

Špika prelazi u klub zastupnika Bandićeve stranke: 'Već je složena nova parlamentarna većina'

Milivoj Špika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
11.05.2016.
u 12:27

Špika je rekao kako su odnosi unutar vladajuće većine eskalirali te je samo pitanje trenutka kada će doći ili do preslagivanja nove vladajuće većine ili do novih izbora

Predsjednik BUZ-a Milivoj Špika objavio je danas u Saboru da iz kluba zastupnika HSLS-a prelazi u klub zastupnika stranke Bandić Milan 365. Miodrag Demo iz stranke BM 365 rekao je da je svatko tko želi dobro Hrvatskoj dobrodošao u njihov klub te da su se sa Špikom našli na temama umirovljenika budući da Zagreb ima najbolju skrb za umirovljenike. 

– Suradnja s HSLS-om bila je prvenstveno tehničke prirode, ali ja ću osobno puno više pružiti unutar ovog kluba prvenstveno po pitanju brige za umirovljenike. Ovo je samo početak okrupnjavanja ovog kluba – kazao je Špika te dodao kako su odnosi unutar vladajuće većine eskalirali te je samo pitanje trenutka kada će doći ili do preslagivanja nove vladajuće većine ili do novih izbora. 

– Već je složena nova parlamentarna većina, neke detalje treba još dogovoriti jer u političkim razgovorima uvijek postoji mogućnost da se netko predomisli – tvrdi Špika prema kojemu legitimitet za predsjednika Vlade imaju jedino Tomislav Karamarko ili Zoran Milanović.

Upitan znači li to da premijer Tihomir Orešković nema njegovu potporu, Špika je odgovorio da trenutačno ima, a jednako je rekao i Demo. Ako nema legitimitet da bude premijer, novinare je zanimalo zašto je Špika podržao Oreškovića. Špika uzvraća kako su tu odluku donijeli neki veći partneri unutar njihove Domoljubne koalicije. Ne radi se, dodaje, na  razbijanju Mosta, ali pravo je pitanje što je uopće Most – kaže Špika. 

– Iako su osvojili 19 mandata na izborima, mislim da trenutačno nemaju više od 10 svojih zastupnika. Bave se čistim populizmom, a ja ću se sutra odreći plaće ako mi netko kaže da će time netko drugi dobiti veću plaću – kazao je Špika. Upitan kada će se točno presložiti Vlada kad već imaju novu većinu, Špika je odgovorio da će se to napraviti kada bude procjena da s time treba izaći van.

Na pitanje kako tehnički misli presložit novu Vladu odgovorio je da to sada nije važno.

>>'Ministrica Šikić nas je prevarila, ne isključujem niti njezinu ostavku'

Komentara 114

BO
bovar12
12:41 11.05.2016.

Slažem se da legitimitet za predsjednika vlade imaju jedino Tomislav Karamarko ili Zoran Milanović.

DU
Deleted user
13:03 11.05.2016.

Ocito je Banditic odlucio poceti trositi one milijune eura (zaradene teskim delanjem) sto mu leze na racunima i kupovati saborske zastupnike.

ST
stefj
13:02 11.05.2016.

Legitimitet ima svatko koga izabere i potvrdi sabor. Premijer se ne bira direktno. Po tome jedino Predsjednik i gradonačelnici imaju legitimitet jer su birani direktno. To su SDP-ove fore... A ako Most i dalje misli biti opozicija, onda ili neka složi vladu s Milanovićem ili neka idemo na nove izbore. Ovo sada, temeljeno na jeftinom populizmu nema nikakvog smisla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije