Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NSA-Deal u Salzburgu'

Špijunska afera uzbunila i Austriju

NSA
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.07.2014.
u 14:42

Austrijski mediji javili su kako je dvostruki agent slao informacije o istragama njemačke parlamentarne komisije koja se bavi aktivnostima američke i drugih obavještajnih službi u Njemačkoj te da je uhićen kada je pokušao povjerljive spise prodati i Rusima

Pod naslovima „NSA-Deal u Salzburgu: Špijun naplatio 25.000 eura za spise“, „Kuriozno: Njemački parlament istražuje špijunske aktivnosti NSA-e – jedna „krtica“ sve izbrbljala“ i "Dvostruki špijun predao tajne spise u Austriji“, austrijski dnevni tabloid Heute piše u ponedjeljak kako jedan od tragova u slučaju uhićenog 31-godišnjeg zaposlenika njemačke obavještajne agencije BDN, koji je navodno radio kao dvostruki šijun za SAD, vodi i u Austriju.

Isti izvor prenosi navode njemačkog „Bilda“ da je dvostruki špijun bio aktivan već od 2012., dakle prije afere sa Snowdenom.

„U Salzburgu je dobio 10.000 eura u gotovini i laptop. Na njemu je instaliran: App za vrijeme. Stisne li ga se, uspostavljena je neposredna veza s CIA-om“, prenosi Heute i napominje da je prema njemačkim obavještajnim i političkim izvorima uhićeni dvije godine špijunirao za SAD, isporučio ukupno 218 dokumenata i naplatio 25.000 eura.

Austrijski mediji javili su kako je dvostruki agent slao informacije o istragama njemačke parlamentarne komisije koja se bavi aktivnostima američke i drugih obavještajnih službi u Njemačkoj te da je uhićen kada je pokušao povjerljive spise prodati i Rusima.

Bečki dnevni list „Kronen Zeitung piše kako se Austrija „kao sigurnije poprište kriminalaca i špijuna („Treći čovjek“) ponovno spominje u jednom od međunarodnih skandala.

>> Nijemac SAD-u slao tajne dokumente

Ključne riječi

Komentara 1

RA
ranko75
22:35 07.07.2014.

Zasto ga nisu uhvatili kada je prodavao amerima?Pa nisu smjeli!A ovako se kuraze na rusima,to smiju,da se ulizuju amerima to im nije zabranjeno.EU je privjesak SAD i nikada nece postati samostalna,nikada je SAD nece ispustiti iz kandzi NATO, a NATO je 85% SAD,zato su jos u njemackoj baze,i ako su rusi svoje povukli prije vise od 20 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije