Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajne službe
Povratak na članak

Špijuni i "psihički poremećeni" umjetnici bivšeg DDR-a

U bivšem DDR-u pristiscima i špijuniranju bili su izloženi i umjetnici: Wolf Biermann, Armin Müller-Stahl, George Baselitz, Sarah Kirsch... Neke od njih je sjena tajne službe pratila i nakon pada Zida.

Komentari 3

NA
Nadalinaaa
14:31 19.03.2014.

Naši "STASI-jevci" i dan danas uživaju najveće privilegije i zaštita njihove zločinačke prošlosti najveći je prioritet vladajućih o čemu svjedoči "Lex Perković" i sukob s EU.

VL
CA
canajisraM
15:51 19.03.2014.

Hrvatska mora provesti potpunu LUSTRACIJU i vec se jednom rijesiti udbasa

VL
BL
BlackKnightCanada
18:53 19.03.2014.

STASI/UDBA su slicni kukolju. Kada se pomjesa sa plemenitom psenicom tezak je i mukotrpan posao odvojiti kukolj od psenice. Trebati ce mnogo godina, kada se jednom doznaju imena tih "budnih cuvara Jugoslavije" , da se odstrane iz hrvatskog drustva. ( To vrijedi i za ostale zemlje bivse drzave). Ako se tomu doda izvrsna organizacija i medusobno poznavanje i povjerenje , posao ce biti mnogo tezi i pitanje je koliko ce generacija trebati, da se iz drustva iskorijenu . Poradi povlastenog i udobnog polozaja, koji su uzivali, ti ljudi imaju veliki "incentive" zadrzati svoj polozaj i kontrolu nad drustvom . Zato njih se rijesiti jako je analogno kukolju !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.