Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Spice: Podignuta optužnica protiv Polančeca i sedmorice

Polančec i ostali terete se da su od 2005. do listopada 2009. raznim gospodarskim malverzacijama počinili štetu od 400 milijuna kuna.
09. rujna 2010. u 14:15 41 komentara 23 prikaza
polančec
Foto: Petar Glebov/VLM
Pogledajte galeriju 1/3

USKOK je podigao optužnicu u slučaju Spice protiv Damira Polančeca, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, i još sedmorice zbog udruživanja radi počinjenja kaznenih djela, zloporabe položaja i ovlasti, pomaganja i poticanja na zloporabu položaja i ovlasti te protuzakonitog posredovanja.

Polančec i ostali terete se da su od 2005. do listopada 2009. raznim gospodarskim malverzacijama počinili štetu od 400 milijuna kuna.

Polančeca se tereti da se u tom razdoblju u Koprivnici, Varaždinu, Splitu i Zagrebu, kao potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo i ministar gospodarstva te predsjednik Upravnog odbora HFP-a koji odlučuje o prodaji 26 posto dionica Podravke, zajedno s Darkom Marincem i Milanom Horvatom povezao grupu radi stjecanja većinskog udjela u koprivničkoj tvrtki.

Kako bi pribavili sredstva za stjecanje većinskog udjela u Podravki, Polančec i sedmorka zaključivali su poslove kojima su zaduživali Podravku te odobravali kredite bez zajma i suglasnosti uprave i Nadzornog odbora. 

 

vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • Mladen Miletić:

    Mesič če biti pozvan kao svjedok i mora se odazvati jeli naredio ili smo telefonom naredio o čemu je riječ ?

  • elfenomeno77:

    stvorena je atmosfera za rijesavanje goruceg problema zvanog korupcija ali ne treba nikoga unaprijed osuđivati ne treba sve politizirati...

  • Mladen Miletić:

    Polančec i ostali terete se da su od 2005. do listopada 2009. raznim gospodarskim malverzacijama počinili štetu od 400 milijuna kuna. Radio je za to vrijeme sa preko 550 milijardi i nitko ga nije cijelo to vrijeme nimalo kontrolirao Tko ... prikaži još!Tko je tu jako jako bolestan i glavni sukrivac ? Sloboda za Polančeca !