Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antikorupcija

Spevec: Slučajevi medijskih kartela čekaju sudski pravorijek

olgica spevec (1)
Davor Puklavec/PIXSELL
15.06.2011.
u 15:56

Agencija je utvrdila postojanje dogovora o istodobnom povećanju cijena između dva najveća nakladnika tjednih informativno-političkih tiskovina EPH i NCL Grupe

Mediji nisu bili tema jedino na Vijeću za nacionalnu sigurnost. O njima se raspravljalo i na Antikorupcijskom vijeću na kojem je izvješće o radu za prošlu godinu predstavila Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). Tom prigodom ravnateljica Vijeća AZTN-a Olgica Spevec istaknula je da još uvijek nisu gotovi postupci vezani za dvije odluke Agencije iz prošle godine. Riječ je o odlukama u kojima je Agencija utvrdila postojanje zabranjenog kartela o cijenama na području naklade dnevnih novina i tjednih tiskovina.

Utvrđeno je, naime, da su gotovo svi nakladnici devet tiskovina sklopili zabranjeni sporazum o cijenama. Naime, u istom danu sve dnevne novine poskupjele su točno za kunu. Isto je tako Agencija utvrdila postojanje dogovora o istodobnom povećanju cijena između dva najveća nakladnika tjednih informativno-političkih tiskovina EPH i NCL Grupe.

– Ti slučajevi još čekaju sudski pravorijek i idu po starom zakonu. A po novom naše su ovlasti mnogo veće. Moći ćemo ulaziti u tvrtke, izricati kazne i to do 10 posto godišnjih prihoda – rekla je Spevec. Odgovorila je i na pitanje kakav je stav Agencije prema Vjesniku i njegovu financiranju.

Poručila je da je o tom pitanju kontaktirana i Europska komisija, koja smatra kako se državne potpore za Vjesnik ne mogu tretirati kao potpore jer su Vjesnik novine koje izlaze samo na hrvatskom jeziku. Samim time Vjesnikov domet je ograničen pa ne ugrožava trgovinu između Hrvatske i zemalja Europske unije.

Komentara 2

G1
GALE 1991
19:23 15.06.2011.

Ma nije bed i onako im je svima vlasnik George Soros!!

CU
cunt
19:31 15.06.2011.

****medijskih kartela pravorijek**** . sad bar znam ko si

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije