Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAJE SPAŠAVANJE

Speleolog pao u slovenskoj jami blizu granice s Hrvatskom: Ozlijeđen leži na 150 metara dubine

Ilustracija
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
22.02.2024.
u 08:34

On se navodno okliznuo i pao sa šest metara visine na tlo. Ozlijedio je zglob, zbog čega ne može stajati i jako je natukao rebra. Sve to bilo je na dubini od 150 metara.

Najmanje 37 slovenskih speleolospašavatelja i drugih pripadnika hitnih službi sudjeluje u spašavanju speleologa koji se u srijedu poslijepodne ozlijedio u špilji na Jelen brdu na području Gotenice. To mjesto nalazi se na samom jugu Slovenije, nedaleko od granice s Hrvatskom i našeg Gerova.

On se navodno okliznuo i pao sa šest metara visine na tlo. Ozlijedio je zglob, zbog čega ne može stajati i jako je natukao rebra. Sve to bilo je na dubini od 150 metara. Spasitelj i voditelj intervencije Damijan Šinigoj rekao je kratko za 24sata da je akcija nakratko stala.

– Nismo još krenuli s njim van, u velikim je bolovima – rekao je Šinigoj.

U jutarnjim satima navodno ga je posjetio i liječnik. Speleolog otežano diše, no nije životno ugrožen. Tijekom noći je odmarao, a kolege su mu uredile bivak u koji su donijeli šator, deke, vodu i hranu. Uspjeli su proširili nekoliko najgorih prolaza, no i dalje na dijelovima moraju paziti na moguće odrone kamenja.

VEZANI ČLANCI:

Prema podacima slovenskog Katastra špilja, špilja na Jelen Brdu duga je 518 metara, a duboka 192 metra.

VIDEO Slavlje speleologa koji su nakon devet dana spasili Amerikanca iz jame u Turskoj

Komentara 1

HO
homofobic
10:32 22.02.2024.

Sve te jame su opasne i smrtonosne! Zasto ih ne zatrpati? Mozda bi to bilo rjesenje za sakriti "Jakusevce"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije