Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Adria Air Race

Spektakularnim akrobacijama u zraku oduševili 10.000 gledatelja

adria air race (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
20.07.2011.
u 21:10

Pobjedio je čovjek s najbržim avionom i sa najviše tetovaža, kako su predstavili slovenskog pilota Tomu Poljaneca, a koji je s još pet pilota izveo spektakularan set akrobacija između zračnih balona na moru, ali i free style-om

Spektakularnim letovima najpoznatijih svjetski akrobatski piloti oduševili su desetak tisuća ljudi koji su ih bez daha u srijedu navečer promatrali sa i u blizini zadarske rive. Prvi Adria Air Race u Hrvatskoj definitivno je nadmašio i sva očekivanja, pa ni ne čudi izjava na kraju da je spektakularna zračna utrka označila i početak aeroturizma u Hrvatskoj.

Pobjedio je čovjek s najbržim avionom i sa najviše tetovaža, kako su predstavili slovenskog pilota Tomu Poljaneca, a koji je s još pet pilota izveo spektakularan set akrobacija između zračnih balona na moru, ali i free style-om. Rekao je kako je imao jaku konkurenciju, ali i istakao zadovoljstvo cijelim programom koji je zbog lošeg vremena prije Adria Air Race Zadar 2011. gotovo do samog početka bio upitan.

Na kraju je najavljen dolazak najboljih akrobnatskih pilota i dogodine.

Komentara 9

OB
-obrisani-
23:27 20.07.2011.

Avion s crvenom petokrakom (gornja slika) je Galeb G-2 koji se proizvodio u SFRJ i služio je za obuku. To je mlazni školski avion koji je spor i trom za manevriranje te sigurno nije mogao pobjediti na natjecanju u akrobacijama niti je gledatelje po tim kriterijima moga ostaviti bez daha. Vjerujem da je ova slika gore postavljena zbog motiva \"regiona\".

PL
pljuc
01:32 21.07.2011.

To je avion iz sastava akro grupe \"Leteće zvijezde\". Iz imena bi pametan skuzio od kud zvijezda na donjem dijelu trupa. Debili bi pomislili da su Amerikanci najveci komunisti....koliko li samo oni petokraka imaju na svom barjaku....

SP
Spezispezi
22:00 20.07.2011.

Čudo da ovoga pilota s petokrakom iz JNA nisu oborili u Zadru. Nije ni 15 godina prošlo a oni opet lete iznad grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije