Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u centru berlina

Spektakularna pljačka – iskopali 30 metara tunela do trezora banke

plaljčka, berlin (1)
Foto: DPA/PIXSELL
1/4
14.01.2013.
u 18:49

Pljačkaši su tunel kopali tjednima i to iz jedne podzemne garaže. Ne zna se koliko su novca pokrali.

Na spektakularan, filmski način opljačkana je poslovnica banke Volksbank u središtu Berlina. Izveli su je nepoznati pljačkaši koji su, da bi se domogli dobro čuvanog trezora, od jedne podzemne garaže do banke iskopali 30 metara tunela, javlja Spiegel.

Pretpostavlja se da je tunel iskapan nekoliko tjedana, a nije bio otkriven ranije jer su vrata na podzemnoj garaži bila zatvorena. Pljačkaši su na podzemnom putu do banke probili dva teška betonska zida, a nakon upada u trezor i pljačke postavili su požar kako bi zameli tragove.

Pljačka je ipak razotkrivena i to nakon što je jedan muškarac koji živi u susjedstvu garaže u ponedjeljak ujutro oko 6.15 sati pozvao vatrogasce zbog požara. Policija sada pokušava ustanoviti kada je pljačka počinjena te koji je iznos ukradenog novca.

Dok se detalji zločina rasvjetljavaju, njemački mediji pljačku uspoređuju s onom Commerzbanke iz 1995. Lopovi su tada također iskopali tunel, a poslije su pronađeni i osuđeni.

>>Ukrali milijun eura vrijedne gadgete iz Applea u Parizu

Komentara 8

SB
SBJosip
22:41 14.01.2013.

Pa i banke pljačkaju nas, bravo dečki

AN
Andreeejjj
19:27 14.01.2013.

Svaka čast genijalcima (lopovima), banke su prouzrokovale recesiju i dobro su usigurane, treba im uzet novac. Inteligentni lopovi, zaslužuju nagradu!

NZ
normalan-zbunjen-lud
19:35 14.01.2013.

Neka im je sa srećom.Radujem se,naravno bez veze jer sve su banke osigurane tako da one namire svoj minus.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije