Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Spektakularan doček Nove godine u Koprivnici

Doček Nove godine u Koprivnici
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/20
PR
Autor
PR članak
02.01.2018.
u 10:48

Gradonačelnik nije skrivao oduševljenje: „Nikad toliko ljudi, potučeni su svi rekordi!“

Manifestacija "Koprivnička bajka" koja je drugu godinu zaredom donijela čarobni adventski duh u taj grad velikoga srca, zatvorila je svoja vrata u velikom stilu, na spektakularnom dočeku Nove godine. Bogat cjelodnevni program počeo je, za one najmlađe, u jutarnjim satima, a trajao je do kasno u noć.

Na veliku radost najmlađih stanovnika Koprivnice i njihovih roditelja, silvestarski jutarnji program bio je u znaku kreativnosti i dobre zabave. Ekipa chefova iz kulinarskog studija "Majstor kuhar" priredila je djeci pravu uživanciju u pripremi vjerojatno najpopularnije zimske blagdanske slastice - fritula. Od 5 kilograma brašna vrijedni su majstori kuhari napravili oko 6 kilograma fritula, a onda su zajedno s djecom, te slasne loptice od tijesta ukrašavali čokoladom i čokoladnim mrvicama.

Doček Nove godine u Koprivnici
1/20

- Vrlo je ugodno družiti se s djecom i bio je velik odaziv na kulinarskoj radionici, što nas kao profesionalne kuhare jako veseli. Kod dobrih fritula najvažnija je ona kap alkohola koja se dodaje, jer veže ulje, pa fritule nisu masne. Koristili smo klasičan recept, jaja, jogurt, brašno, malo limunove korice, rekao je Dario Lide, član tima kulinarskog studija "Majstor kuhar" koji je sa svojim kolegom Matkom bio ugodno iznenađen kako su klinci uspješno nabrojali sve sastojke i koliko su dobro upoznati s tradicijom Koprivnice i Podravke čije su sastojke koristili u pripremi.

Među najmlađim kuharima zatekao se i jedanaestogodišnji Jan.

- Došao sam danas na kulinarsku radionicu i na koncert Ivana Zaka za dječju Novu godinu, jasan je bio Jan. Uz golemi osmijeh na licu rekao je da na kulinarskoj radionici i nije baš nešto radio ni ukrašavao fritule s čokoladom i zvjezdicama, jer su mu fritule i čokolada bili toliki fini da ih je samo jeo.

- Super su ih kuhari spremili, komentirao je, u maniri iskusnog člana žirija, jedanaestogodišnji Jan.

Pet i pol godišnja Petra došla je u Koprivnicu iz Zagreba, u posjet baki i djedu. No, dok su baka i djed pripremali kod kuće blagdanski stol, zaigrana Petra, pod budnim okom roditelja, veselo je trčkarala oko stola na dječjoj kulinarskoj radionici. Otkrila nam je jednu svoju veliku tajnu.

- Zbog fritula, čokolade i mrvica, ujutro sam doma samo pojela pahuljice i jedan bombon. Ja sam sva u čokoladi i jako mi je fino, ovo su najbolje fritule koje sam dosad jela i stvarno ih nisam stigla ukrasiti jer sam ih jela, simpatično je objasnila svoje "slatke" muke malena Petra.

No, fritula je bilo toliko da su ih djeca, nakon što su ih ukrasila, veselo podijelila s roditeljima i ostalom publikom koja ih je bodrila u njihovim prvim kulinarskim koracima, a sudeći po komentarima publike, ti su njihovi koraci bili više nego uspješni.

Nakon uživanja u slasticama, najmlađi su pohrlili u koprivnički Dom mladih, na dječji doček Nove godine gdje je koncert za pamćenje održao Ivan Zak. Osim najmlađih koji su bili oduševljeni Zakovim nastupom i nisu ga puštali s bine, u Domu mladih se moglo vidjeti i puno mama koje su s velikim zanimanjem pratile koncert te se na kraju i fotografirale sa Zakom. Mnogi su tada poželjeli svoje želje za 2018., a većina razdraganih mališana poželjela je i reprizu ovogodišnjeg dočeka – da kuhari opet naprave fritule i da Zak ponovno pjeva! U tako dobroj atmosferi, za uspomenu su se snimali mnogobrojni selfiji s omiljenim pjevačem, a Zaka su djeca nakon koncerta zasula pitanjima o njegovoj glazbenoj karijeri.

Kad su radosni i zadovoljni mališani polako odlazili svojim kućama, došlo je vrijeme i za one malo odraslije. U koprivničkom Gradskom parku, uz raznolik program i kutak Hrvatske lutrije, atmosfera se počela zagrijavati već od ranih poslijepodnevnih sati, a kad je, sat prije ponoći, na pozornicu izašao Ivan Zak, Gradski park je bio popunjen do zadnjeg mjesta!

- Oduševljen sam, nikad do sad nije bilo ovoliko ljudi u Gradskom parku na novogodišnjem dočeku. Ovime su potučeni svi rekordi posjećenosti. Ovo je fantastično, pravi blagdanski ugođaj, rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, koji ni sam nije mogao odoljeti odličnoj zabavi. Gradonačelnik je svima uputio najbolje želje u Novoj 2018. godini, a u glazbenom krešendu Ivana Zaka, Koprivnica je ušla u prve minute godine za koju svi vjeruju da će biti onakva kako je i počela - uzbudljiva, vesela, uspješna i s puno manje problema.

Komentara 2

Avatar Celzijus
Celzijus
15:16 02.01.2018.

Samo me zanima kolko se moglo gladnih usta nahraniti sa lovom koju drug gradonačelnik svakodnevno izdvaja za vlastitu promociju ovakvim i sličnim člancima? Savjetujem novinarčićima da malo posjete koprivničke "gospodarske zone", pune puncate ....... kopriva i partizanki umjesto poslovnih objekata.

Avatar Charlie1
Charlie1
14:55 02.01.2018.

0 komentara? Pretpostavljam da ste sve normalne komentare kao što je bio moj u vezi koncerta ovog umjetnika i sjajne, nikad viđene koprivničke novogodišnje zabave uklonili i nagradili žutim kartonima? Ajde, dajte mi sad još jedan, može i crveni pa da se riješimo jedni drugih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?