Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvorište smrti

Spasite ove pse – uspavat će ih ako ubrzo ne nađu udomitelje

Dvorište smrti (1)
Foto: Iz privatnog albuma
1/5
28.11.2012.
u 13:39

Nesretne životinje u dvorište je natrpao vlasnik koji za njih nije skrbio. Nakon niza upozorenja i prijava reagirala je veterinarska inspekcija.

Gotovo 30 pasa živi u užasnim uvjetima u jednom dvorištu u Gornjem Daruvaru. Upozoravala je na to nadležne gradske službe volonterka Mirjana Oliver, koja napuštenim psima Daruvara pronalazi nove domove. Dvorište smrti, kako je nazvano, nedavno je ipak posjetila veterinarska inspekcija. Psi moraju u nove domove, a za njihov spas određen je rok od mjesec dana.

Ne zna kako

- Vlasnik ovih pasa ne zna kako se brinuti o njima, iako ih voli na svoj način. Kad smo kujicu Saru vodili na sterilizaciju plakao je i molio da je čuvamo da joj se što ne dogodi. Ta kujica ima 12 godina, vjerojatno je ubačena udvorište u kojem je godinama dva puta godišnje imala štence. Nisu svi preživljavali, no broj pasa u dvorištu samo se povećavao. I uvijek kad bih došla pronalazila bih novog psa - kaže Mirjana, koja je i do sada uz dopuštenje vlasnika tražila nove domove nesretnim psima. Među odraslim psima ima i puno štenaca, a kujici Sofiji preživjela su samo dva štenca, ostale su rastrgali odrasli psi. Sofija je spašena, još tri psa su rezervirana, no Mirjana ističe kako ne može sve sama.

- Kod mene su već dvije godine dva njegova psa Kiko i Megi, a Daša, koja je također dugo bila kod mene, udomljena je u Daruvar kod predivnih ljudi. Obožavaju je iako je bila totalno nesocijalizirana kad su je udomili.Takvi su svi psi tamo. Nisu agresivni, ali jako se boje nepoznatih i nepovjerljivi su. Važno je da smo počeli s kastracijama ženki pa neće biti novih štenaca. Tri su već kastrirane, a mislim da ih još toliko treba kastrirati - ističe Mirjana.

Treba pomoć

 Pomoć joj je zasad ponudila Udruga Šapica iz Zaprešića, koju ovo dvorište smrti podsjeća na Harmicu, gdje su u podrumu jedne kuće pronašli više od 30 pasa. Znaju kako su ih teško udomili pa su Mirjani ponudili smještaj za tri štenca. No, da bi se svi psi spasili, potrebna je i pomoć udruga i azila diljem Lijepe Naše.

Preostalo je još samo mjesec dana pa su udomitelji, bilo da se radi o privremenim ili  stalnim, kao i sve udruge i azili pozvani da se jave na brojeve 098 894 043 ili 091 145 00 47.

Komentara 1

VI
Vito
06:51 29.11.2012.

Spasite ove pse – uspavat će ih ako ne nađu udomitelje do 1. 1. Bolje uspavati nego ubiti Jedno mi nije jasno - Zašto ovi koji se toliko "brinu" o tome da ne "uspavaju" nepoželjne životinje samo ne preuzmu odgovornostost zbrinjavanja? Umjesto toga pišu "srcedrapateljne", paptetične pripovjetke da netko treći udomi životinje koje oni sami ne žele udomiti i za koje se oni sami ne žele brinuti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije