Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

"Spasite Haludovo, najveću sramotu hrvatskog turizma"

- Neshvatljivo da u srcu Kvarnera u jednom centru kao što je Malinska sa 100-godišnjom tradicijom netko to dopušta, a mi ne znamo tko, bolje reći pozivamo premijera da otkrije i da riješi problem, da raskine ugovor o kupoprodaji - zaključio je Cerović.
17. srpnja 2014. u 15:37 9 komentara 2744 prikaza
Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSEL

Dan općine Malinska bio je povod da predstavnici lokalne samouprave i turizma upute zajednički apel premijeru Zoranu Milanoviću. 

"Spasite Haludovo, najveću sramotu hrvatskog turizma i hotelijerstva i raskinite ugovor o kupoprodaji", poručuju u pismu upućenom predsjedniku Vlade. 

Haludovo trinaest godina propada, potpuno devastirani hotelski kompleks predstavlja veliku opasnost, ekološku katastrofu, riječ je o o pravoj sanitarnoj bombi, upozorava načelnik Općine Malinska Robert Anton Kraljić. Namjera im je upozoriti premijera i Vladu, prije nego li se odluče za neke strože mjere, spominju i "građanski neposluh", jer stanje je neizdrživo, kaže predsjednik Općinskog vijeća Malinska-Dubašnica Zdenko Cerović. 

- Izgubljeno je oko 18 milijuna eura prometa, odnosno oko 25 milijuna ukupnog turističkog prometa - ističe Cerović želeći prikazati koliki je zapravo gubitak ne samo za lokalnu zajednicu već i za državu. Zašto u vrijeme kada Hrvatska vapi za svakim radnim mjestom, izvozom, mi nemamo hrabrosti nekorektnom kupcu dionica reći doviđenja - kaže Cerović, a na pitanje o kome je riječ, kaže kako se spominje neko "tajno društvo". 

- Neshvatljivo da u srcu Kvarnera u jednom centru kao što je Malinska sa 100-godišnjom tradicijom netko to dopušta, a mi ne znamo tko, bolje reći pozivamo premijera da otkrije i da riješi problem, da raskine ugovor o kupoprodaji - zaključio je Cerović.

>> Haludovo pred propašću, ruski ulagači otišli!

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • IVANIVANIVAN:

    ne stigne bavi se ćirilicom ,brakovima , uvođenjem novog predmeta antifašizam od toga nam BDP raste 5 % godišnje(Plan 21) .Haludovo je druga amaterska liga

  • dalibor.hren:

    Pravom su se obratili.

  • dora71:

    Pa koga će taj spasit?? Ne može ni sebe jadan!!